Ο Τζούλιαν Ασάνζ δήλωσε πως μηνύματα που έλαβε από βρετανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο περιλάμβαναν στοιχεία που εντείνουν τις υποθέσεις ότι παγιδεύτηκε από Σουηδούς αξιωματούχους οι οποίοι επιδιώκουν την έκδοσή του στη χώρα τους.

Τα μηνύματα από το Κυβερνητικό Αρχηγείο Επικοινωνίας (GCHQ ) τα έλαβε ο Ασάνζ επικαλούμενος άρθρο της ελευθερίας πρόσβασης στις Πληροφορίες. Όπως δημοσίευσε την Κυριακή η εφημερίδα «Guardian», «υπάρχουν πληροφορίες, από απομαγνητοφωνημένες τηλεφωνικές επικοινωνίες με κυβερνητικά στελέχη, πως παγιδεύτηκε, προκειμένου οι σουηδικές Αρχές να επιτύχουν την έκδοσή του στη χώρα τους, ώστε να ανακριθεί με την κατηγορία του βιασμού».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ασάνζ αποκάλυψε την ύπαρξη των στοιχείων αυτών σε συνέντευξή του στο ισπανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα «Salvados». Υπενθυμίζεται ότι ο άνθρωπος που έχει αναστατώσει το αμερικανικό Στέιτ Ντιπάρτμεντ με τις αποκαλύψεις στο WikiLeaks απόρρητων επικοινωνιών με αμερικανικές πρεσβείες και άλλα στελέχη του υπουργείου παραμένει αποκλεισμένος στην πρεσβεία του Εκουαντόρ στο Λονδίνο, όπου κατέφυγε μετά τη δικαστική απόφαση απέλασής του από τη Βρετανία στη Σουηδία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Guardian», ο Ασάνζ έχει δώσει λίγες πληροφορίες για το ποιος έγραψε τα μηνύματα που του εστάλησαν και σε ποια ακριβώς διαβάθμιση απορρήτου ανήκουν.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι «δεν αποκαλύφθηκε απόρρητο υλικό, αλλά όσα εστάλησαν στον Ασάνζ προκαλούν έκπληξη… επειδή αφορούν σε σχόλια ορισμένων μελών της GCHQ χωρίς να ανταποκρίνονται στην πολιτική της υπηρεσίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης