Οι Ταλιμπάν επιβεβαίωσαν σήμερα ότι κατέρριψαν αμερικανικό στρατιωτικό μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, η συντριβή του οποίου στο ανατολικό Αφγανιστάν προκάλεσε σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό τον θάνατο 11 ανθρώπων τη χθεσινή νύχτα.

«Οι μουτζαχεντίν μας κατέρριψαν ένα τετρακινητήριο αμερικανικό αεροπλάνο στην Τζαλαλαμπάντ» δήλωσε μέσω Twitter o εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Ζαμπιχουλάχ Μουτζάχιντ.
 
Η αποστολή του ΝΑΤΟ δεν έχει δώσει μέχρι τώρα κάποια εξήγηση για τα αίτια της συντριβής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η συντριβή του C-130 τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα προκάλεσε τον θάνατο 11 ανθρώπων, μεταξύ τους έξι Αμερικανοί στρατιώτες» είχε ανακοινώσει νωρίτερα Αμερικανός αξιωματούχος της Άμυνας.

«Το πλήρωμα και οι επιβάτες είναι νεκροί» είχε διευκρινίσει ο συνταγματάρχης του αμερικανικού στρατού ξηράς Μπράιαν Τράιμπους, αναφέροντας τον θάνατο έξι Αμερικανών στρατιωτών και πέντε πολιτών – υπεργολάβων.

Η συντριβή σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Τζαλαλαμπάντ κοντά στα μεσάνυχτα, τοπική ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αεροδρόμιο στεγάζει μείζονα στρατιωτική βάση και έχει επανειλημμένα αποτελέσει στόχο επιθέσεων.

Τα θύματα μετείχαν στην αποστολή του ΝΑΤΟ με την κωδική ονομασία «Resolute Support» που έχει στόχο να παρέχει συμβουλές και εκπαίδευση στις αφγανικές δυνάμεις, οι οποίες πλέον αντιμετωπίζουν μόνες τους στην πρώτη γραμμή την εξέγερση των Ταλιμπάν μετά τη λήξη της αποστολής των στρατευμάτων της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο πεδίο της μάχης τον Δεκέμβριο.

Το C-130 είναι τετρακινητήριο μεταγωγικό στρατιωτικό αεροσκάφος που μπορεί να εκτελέσει αποτελεσματικά μεγάλο εύρος αποστολών. Κατασκευάζεται σε πολλές εκδοχές, είναι ικανό για απογειώσεις και προσγειώσεις σε μικρούς διαδρόμους ή πρόχειρα κατασκευασμένους.

Διαβάστε επίσης: Έντεκα νεκροί από συντριβή αμερικανικού στρατιωτικού αεροπλάνου στο Αφγανιστάν
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 2 Οκτωβρίου 2015, 08:00

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης