Οι Αφγανοί Ταλιμπάν είναι εξοργισμένοι με τα μέλη τους που έβγαλαν selfies με Αφγανούς στρατιώτες και κυβερνητικούς αξιωματούχους στη διάρκεια της τριήμερης εκεχειρίας που κηρύχθηκε, δήλωσε σήμερα ανώτερος αξιωματούχος των Ταλιμπάν.

Μιλώντας με τον όρο της διατήρησης της ανωνυμίας του, ο αξιωματούχος πρόσθεσε ότι το Πακιστάν επιθυμούσε στην εκεχειρία να συμπεριληφθούν και τα αμερικανικά και τα άλλα ξένα στρατεύματα, όμως διαφωνούσε ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν, ο σεΐχης Χαϊμπατουλάχ Αχουνζάντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χθες το βράδυ συγκλήθηκε έκτακτη συνεδρίαση, στη διάρκεια της οποίας οι διοικητές ενημερώθηκαν και τους ζητήθηκε να λάβουν αυστηρά πειθαρχικά μέτρα εναντίον όλων των μελών των Ταλιμπάν που επισκέφθηκαν πολίτες και πήραν φωτογραφίες με τις αφγανικές Αρχές» εξήγησε.

Κάποιοι Ταλιμπάν που τους είδαν να βγάζουν selfies με Αφγανούς στρατιώτες και αξιωματούχους είχαν λάβει προειδοποίηση, επεσήμανε ο αξιωματούχος.

Τόσο η αφγανική κυβέρνηση όσο και οι Ταλιμπάν κήρυξαν προσωρινή εκεχειρία για το τέλος του Ραμαζανιού, με αποτέλεσμα οι δύο πλευρές να συναντηθούν καθώς οι αντάρτες βγήκαν από τα κρησφύγετά τους και εμφανίστηκαν στις πόλεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εκεχειρία που είχε κηρύξει η Καμπούλ δεν περιλαμβάνονταν τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους, ενώ από αυτή των Ταλιμπάν εξαιρούνταν τα ξένα και τα αμερικανικά στρατεύματα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης