Ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης της Γαλλίας μπορεί να φθάσει το 1,7% το 2017, από το 1,4% που ήταν η προηγούμενη εκτίμηση, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας.

Ο διοικητής της τράπεζας Βιλερουά ντε Γκαλό προχώρησε στη νέα αυτή πρόβλεψη σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα «Midi Libre», στην οποία τονίζει τη σημασία των οικονομικών μεταρρυθμίσεων για τη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η οικονομική ανάκαμψη δεν μπορεί να αμφισβητηθεί. Συμβαίνει σε όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας. Ωστόσο, στη χώρα μας, η ανάπτυξη δεν είναι ακόμα αρκετά ισχυρή» δήλωσε ο Βιλερουά ντε Γκαλό.

«Εφέτος, μπορεί να φθάσει το 1,7%. Αυτό και πάλι θα είναι χαμηλότερο του μέσου όρου στην Ευρωζώνη, που βρίσκεται λίγο πάνω από το 2%. Αυτή η υποαπόδοση τονίζει μια επιτακτική ανάγκη – πρέπει να εκμεταλλευθούμε την ανάκαμψη για να επιταχύνουμε τις μεταρρυθμίσεις στη Γαλλία, προκειμένου να μπορέσουμε να ανεβάσουμε το επίπεδο ανάπτυξή μας σε αυτό των Ευρωπαίων γειτόνων μας, που έχουν επιτύχει σε αυτόν τον τομέα» πρόσθεσε.

Η επικαιροποιημένη πρόβλεψη από τον επικεφαλής της Τράπεζας της Γαλλίας συμβαδίζει με αντίστοιχες εκτιμήσεις της κυβέρνησης για τον ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης το 2017, ενώ ο ΟΟΣΑ αυτόν τον μήνα αναθεώρησε ανοδικά την πρόβλεψή του για τον ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ εφέτος στο 1,7% από το 1,3%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης