Η Βόρεια Κορέα φαίνεται να επισπεύδει την εκτόξευση πυραύλου ο οποίος, όπως υποστηρίζει, θα θέσει σε τροχιά δορυφόρο επίγειας παρατήρησης, καθώς ανακοίνωσε ότι το χρονικό πλαίσιο που έχει θέσει για την εκτόξευση αρχίζει από την Κυριακή, έκαναν γνωστό οι κυβερνήσεις της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Η Πιονγιάνγκ είχε ανακοινώσει νωρίτερα στον Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό (IMO) ότι θα εκτοξεύσει τον πύραυλο κάποια στιγμή ανάμεσα στις 8 Φεβρουαρίου και τις 25 Φεβρουαρίου. Η ανακοίνωση προκάλεσε διεθνείς αντιδράσεις από κυβερνήσεις που θεωρούν ότι η εκτόξευση αυτή αποτελεί δοκιμή πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα δήλωσαν ότι η Βόρεια Κορέα λέει τώρα ότι η εκτόξευση θα πραγματοποιηθεί κάποια στιγμή από αύριο Κυριακή έως την επόμενη Κυριακή 14 Φεβρουαρίου.

Ο IMO δεν απάντησε αμέσως σε ερώτηση του πρακτορείου Reuters εάν επιβεβαιώνει την πληροφορία. Η Διεθνής Ένωση Τηλεπικοινωνιών, άλλη υπηρεσία του ΟΗΕ, ανακοίνωσε ότι δεν γνωρίζει να έχει τροποποιηθεί το χρονικό πλαίσιο για την εκτόξευση του πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης