Οι εκατομμυριούχοι της Βρετανίας αισιοδοξούν ότι την περίοδο μετά την έξοδο της χώρας τους από την ευρωπαϊκή οικογένεια θα γίνουν πλουσιότεροι συγκριτικά με την εποχή πριν από το επίμαχο δημοψήφισμα για το Brexit.

Αυτό είναι το συμπέρασμα έρευνας που πραγματοποίησε ελβετική εταιρεία παροχής χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και η οποία δημοσιεύεται σήμερα από την εφημερίδα «Guardian».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η έρευνα, την οποία διενήργησε η UBS Wealth Management UK σε δείγμα 400 Βρετανών με περιουσία που ανέρχεται σε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο δολάρια, διαπίστωσε ότι το 78% των ερωτηθέντων αναμένει ότι το Brexit θα έχει θετικές συνέπειες στην οικονομική τους κατάσταση, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Οι νεαροί εκατομμυριούχοι κατά μέσον όρο εμφανίζονται πιο θετικοί ως προς την απόφαση του Ηνωμένου Βασιλείου να εγκαταλείψει την ενιαία αγορά της Ε.Ε, με το 83% εκείνων που η ηλικία τους κυμαίνεται από 18 έως 34 να τάσσεται υπέρ του Brexit σε σχέση με το 70% των ερωτηθέντων ηλικίας 35 με 44.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται να ξεκινήσει τις διαδικασίες για την έξοδο της χώρας από την Ε.Ε. στις 29 Μαρτίου, με τις διαπραγματεύσεις για τους όρους της μελλοντικής σχέσης του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ε.Ε. να αναμένονται διετείς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Μέι έχει δεσμευτεί ότι θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για τις βρετανικές επιχειρήσεις εκτός Ευρώπης και ότι θα οικοδομήσει μια «παγκόσμια» Βρετανία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης