Tο ενδεχόμενο να παράσχουν εναέριο ανεφοδιασμό σε καύσιμα και να στείλουν αεροσκάφη – ραντάρ για να βοηθήσουν τον συνασπισμό, επικεφαλής του οποίου είναι η Σαουδική Αραβία, στις επιχειρήσεις του στην Υεμένη εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι, εξετάζουν οι ΗΠΑ.

Το θέμα αυτό «είναι στο τραπέζι, το συζητάμε», ανέφερε ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Λευκός Οίκος είχε ήδη ανακοινώσει ότι οι ΗΠΑ συντονίζουν τις ενέργειές τους με το Ριάντ προκειμένου να παράσχουν στρατιωτική υποστήριξη και πληροφορίες που θα βοηθήσουν στη διεξαγωγή των επιχειρήσεων.

Ο εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων της Σαουδικής Αραβίας διαβεβαίωσε την Τετάρτη ότι το Ριάντ δεν σχεδιάζει μια χερσαία επιχείρηση στην Υεμένη, ωστόσο εάν χρειαστεί κάτι τέτοιο ο στρατός είναι σε ετοιμότητα.

Ο Άχμεντ Ασίρι συμπλήρωσε ότι η Σαουδική Αραβία δεν θα επιτρέψει τον ανεφοδιασμό των Χούτι μέχρι να λήξει η επιχείρηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπό τις παρούσες συνθήκες δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να παράσχει βοήθεια στους αντάρτες, τόνισε.

Στο μεταξύ, O Λευκός Οίκος εξέφρασε την ανησυχία του σχετικά με τις «δραστηριότητες του Ιράν» στην Υεμένη. «Ανησυχούμε για τις ιρανικές δραστηριότητες στην Υεμένη και τις πληροφορίες περί μεταφοράς όπλων από το Ιράν, τα οποία συμβάλλουν στην αποσταθεροποίηση και στην απειλή που υφίσταται εναντίον της νόμιμης κυβέρνησης» δήλωσε ο Άλιστερ Μπάσκεϊ, ο εκπρόσωπος τύπου του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας (NSC).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης