Την ευθύνη για τις βομβιστικές επιθέσεις με οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες στην πρωτεύουσα Σαναά, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 31 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι νωρίτερα σήμερα, ανέλαβε ο βραχίονας της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Χαλιφάτο στην Υεμένη, με ανακοίνωσή του στο διαδίκτυο.

«Οι στρατιώτες του Ισλαμικού Χαλιφάτου στην Υεμένη, σε ένα κύμα στρατιωτικών επιχειρήσεων σε εκδίκηση για τους μουσουλμάνους ενάντια στους αποστάτες Χούδι πυροδότησαν τέσσερις εκρηκτικούς μηχανισμούς τοποθετημένους σε αυτοκίνητα, κοντά στα κέντρα των αποστατών Χούδι» ανέφερε η ανακοίνωση της οργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα την Τετάρτη, σύμφωνα με ιατρικές πηγές, τουλάχιστον 31 άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στη Σαναά σε πέντε ταυτόχρονες επιθέσεις εναντίον σιιτικών τεμενών και της κατοικίας ενός αξιωματούχου των ανταρτών Χούδι, οι οποίοι ελέγχουν την πρωτεύουσα της Υεμένης, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Δύο οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικές ύλες πυροδοτήθηκαν με στόχο πιστούς σε τεμένη και ένα τρίτο έξω από την κατοικία του επικεφαλής του πολιτικού γραφείου των Χούδι, του Σάλεχ αλ Σάμαντ. Ακόμη δύο βόμβες εξερράγησαν έξω από ακόμα δύο τεμένη την ώρα της βραδινής προσευχής, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και πηγές στις υπηρεσίες ασφαλείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης