Ο Isis ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση αυτοκτονίας, στη συγκέντρωση νεοσυλλέκτων του στρατού, σε στρατόπεδο στο βόρειο Άντεν της Υεμένης, νωρίς τη Δευτέρα 29 Αυγούστου. 

Αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ότι οι εισβολείς οδήγησαν ένα φορτωμένο όχημα με εκρηκτικά σε μια συγκέντρωση νεοσυλλέκτων φαντάρων, στο μεγαλύτερο κέντρο στρατολόγησης, της Υεμένης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτόπτης μάρτυρας δηλώνει στο «AFP» πως παρά το γεγονός πως η κεντρική πύλη ήταν κλειδωμένη, οι μαχητές αυτοκτονίας του Isis, κατάφεραν να περάσουν με το όχημα στο εσωτερικό των στρατιωτικών εγκαταστάσεων οπού γινόταν η εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων, τη στιγμή που έφτανε εκεί, ένα όχημα ανεφοδιασμού και παράδοσης στρατιωτικού υλικού.

Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν 71 άτομα και τραυματίστηκαν ακόμη 30, σύμφωνα με ιατρικές πηγές από τα τρία νοσοκομεία όπου μετεφέρθησαν τα θύματα, που επικαλείται το «AFP». Αυτή ήταν και η πιο θανατηφόρα επίθεση από ομάδες των Τζιχάντ στην πόλη της Υεμένης, το τελευταίο έτος.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης