Το στρατόπεδο συγκέντρωσης, στο οποίο ο Χίτλερ συγκέντρωνε τους πιο επικίνδυνους εχθρούς του Ράιχ, ήταν το Mauthausen στην Αυστρία. Οι φυλακισμένοι εκεί έπρεπε να σκαρφαλώσουν 186 σκαλιά, ενώ κουβαλούσαν 50 κιλά γρανίτη χωρίς καθόλου ανάπαυση επί 12 ώρες τη μέρα.

Οι αποκρουστικές φωτογραφίες έρχονται από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Αρχείο «German Federal Archive» και δείχνουν την κοπιαστική εργασία στο στρατόπεδο συγκέντρωσης , το οποίο χτίστηκε γύρω από ένα λατομείο και λειτουργούσε με στόχο την εξοντωτική εργασία των κρατουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Christina Bernadac, ένας Γάλλος κρατούμενος στο Mauthausen, ο οποίος έχει γράψει το βιβλίο «186 βήματα» περιγράφει το πόσο ακατόρθωτα δύσκολο ήταν αυτό που έπρεπε να κάνουν σηκώνοντας τις πέτρες. Η ενδυμασία τους ήταν πολύ συγκεκριμένη, όπως και η στολή και τα σανδάλια που έπρεπε να φοράνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπάρχουν πολλές μαρτυρίες, οι οποίες περιγράφουν τις τραγικές συνθήκες που βίωναν οι κρατούμενοι στα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Από 122,766 μέχρι 320,000 άνθρωποι πέθαναν στο Mauthausen στην Αυστρία.

Σήμερα, έχει γίνει αναδόμηση στα «Σκαλιά του θανάτου», ώστε οι τουρίστες να έχουν πιο εύκολη πρόσβαση…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης