Επιδρομή σε στρατιωτικό συνοριοφυλάκιο του Πακιστάν στη διαφιλονικούμενη περιοχή του Κασμίρ πραγματοποίησαν, τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, δυνάμεις του κυβερνητικού στρατού της Ινδίας, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των Ενόπλων Δυνάμεων του Πακιστάν, ένας στρατιώτης σκοτώθηκε και ένας ακόμα τραυματίστηκε όταν στρατιωτικές δυνάμεις της Ινδίας πέρασαν τη λεγόμενη «Γραμμή Ελέγχου» ανάμεσα στις δύο χώρες, εισβάλλοντας στον τομέα του Χατζιπίρ (ο οποίος ελέγχεται επισήμως από το Ισλαμαμπάντ) και στη συνέχεια πραγματοποίησαν επίθεση σε φυλάκιο στο Σαουάν Πάτρα. Το εν λόγω σημείο ελέγχου βρίσκεται νότια του κεντρικού δρόμου που συνδέει την πόλη Μουζαφαραμπάντ με την αντίστοιχη του Σριναγκάρ, η οποία εντάσσεται μέσα στην ινδική ζώνη ελέγχου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ένοπλοι απωθήθηκαν από την εγκατάσταση, ωστόσο η ανταλλαγή πυροβολισμών συνεχίστηκε για αρκετή ώρα. Τα στρατεύματα μας απάντησαν αποτελεσματικά στην επίθεση, με τους Ινδούς εισβολείς να αφήνουν πίσω τους οπλισμό καθώς υποχωρούσαν», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Από την πλευρά του, o εκπρόσωπος του στρατού στην Ινδία εξήγησε πως «το Πακιστάν προχώρησε σε μια απροκάλυπτη επίθεση, βάλλοντας κατά στρατιωτικών θέσεων της χώρας». «Έβαλαν εναντίον μας με αυτόματα όπλα και οβίδες. Το σπίτι ενός πολίτη καταστράφηκε. Κάναμε χρήση μόνο μικρών όπλων. Πιστεύουμε ότι μια ξεκάθαρη προσπάθεια από την πλευρά τους για προετοιμασία μιας διείσδυσης στρατιωτών στο έδαφός μας», τόνισε Brijesh Pandey.

Κρατάει… 60 χρόνια η κολώνια!

Το Κασμίρ αποτελεί «μήλο της Έριδος» μεταξύ Ισλαμαμπάντ και Νέου Δελχί για περισσότερα από 60 χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Γραμμή Ελέγχου» είναι το διεθνώς αναγνωρισμένο σύνορο που χωρίζει στη μέση αυτή την περιοχή με την Ινδία και το Πακιστάν να διατηρούν στο δικό τους τμήμα δεκάδες μικρά στρατόπεδα με ειδικά εκπαιδευμένες στρατιωτικές μονάδες, ικανές να δρουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες.

Κάθε χρόνο εκατοντάδες στρατιώτες χάνουν τη ζωή τους από τα ακραία καιρικά φαινόμενα και κυρίως από τις χιονοστιβάδες που «σαρώνουν» κατά διαστήματα τις πλαγιές των ορεινών περιοχών.

Διαβάστε επίσης:
Αγνοούμενοι στα βουνά του Κασμίρ λόγω χιονοστιβάδων, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 1 Δεκεμβρίου 2012, 03:16

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης