Στους τουλάχιστον 24 νεκρούς και περισσότερους από 100 τραυματίες ανέρχονται μέχρι στιγμής τα θύματα από την πτώση δύο τρένων σε πλημμυρισμένη γέφυρα σε ποτάμι στην κεντρική Ινδία.
 
Ειδικότερα, 12 βαγόνια του Kamayani Express που έκανε την διαδρομή από το Βαράνασι στην Βομβάη εκτροχιάστηκαν κοντά στην Χάρντα, στην κεντρική πολιτεία Μάντια Πραντές, λίγο πριν τα μεσάνυχτα. Έξι βαγόνια του Janata Express εκτροχιάστηκαν περίπου την ίδια ώρα, είπε το υπουργείο σιδηροδρόμων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Kamayani Express εκτροχιάστηκε πρώτο και στη συνέχεια ακολούθησε το Janata Express. Ινδικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι δεν έχει διευκρινιστεί ο αριθμός των επιβατών στις δύο αμαξοστοιχίες.

Τουλάχιστον 178 άτομα έχουν σκοτωθεί τις τελευταίες μέρες από τις βροχές και τις πλημμύρες που έχουν πλήξει όλη την Ινδία«Προσπαθούμε να διασώσουμε επιβάτες. Η προσπάθεια διάσωσης έχει διαστάσεις πολέμου. Ελέγχουμε όλα τα βαγόνια για εγκλωβισμένους επιβάτες», είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Ανίλ Σαξένα.

Οι βροχές που έχουν προκαλέσει οι μουσώνες τις τελευταίες ημέρες έχουν στοιχίσει τη ζωή περισσοτέρων των 178 ανθρώπων σε όλη την Ινδία, από πλημμύρες, κατολισθήσεις και καταρρεύσεις κτηρίων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα σιδηροδρομικά δυστυχήματα στη χώρα κόστισαν τη ζωή 25.000 ανθρώπων μόνο την περσινή χρονιά. Ο πρώην υπουργός μεταφορών είπε ότι αν είχαν συντηρηθεί σωστά τα τρένα, το τελευταίο δυστύχημα θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί.

«Είναι εντελώς απαράδεκτο. Είναι ένα βαθύ καρκίνωμα στο σιδηροδρομικό μας δίκτυο» δήλωσε στους δημοσιογράφους ο πρώην υπουργός.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης