Σε 357 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από τις μεγαλύτερες πλημμύρες που έχουν πλήξει εδώ και έναν αιώνα το κρατίδιο Κεράλα στην Ινδία, ανακοίνωσαν σήμερα οι τοπικές αρχές.

Στην πολύ τουριστική αυτή περιοχή της νότιας Ινδίας σημειώνονται από τα τέλη του Μαΐου καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις οι οποίες έχουν προκαλέσει κατολισθήσεις και πλημμύρες που έχουν βυθίσει στη λάσπη ολόκληρα χωριά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από τις 29 Μαΐου, την ημέρα που άρχισαν οι βροχές της εποχής των μουσώνων στην Κεράλα, ως σήμερα, συνολικά 357 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους», 33 από τους οποίους το τελευταίο 24ωρο, αναφέρει η υπηρεσία πληροφόρησης του κρατιδίου σε ανακοίνωσή του.

Προηγούμενος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα έκανε λόγο για 324 νεκρούς.

Την ίδια ώρα περίπου 350.000 πλημμυροπαθείς έχουν αναγκαστεί να καταφύγουν σε περίπου 3.000 καταυλισμούς έκτακτης ανάγκης. Χιλιάδες άνδρες του στρατού ξηράς, του ναυτικού και της αεροπορίας έχουν κινητοποιηθεί επίσης για να βοηθήσουν αυτούς που εξακολουθούν να βρίσκονται απομονωμένοι σε περιοχές του κρατιδίου εξαιτίας των πλημμυρών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλοί δρόμοι και 134 γέφυρες έχουν υποστεί ζημιές, προκαλώντας την απομόνωση ακόμη και ολόκληρων περιοχών στις ζώνες των λόφων της Κεράλα, οι οποίες είναι και οι περισσότερο πληγείσες.

Κάτοικοι σε πανικό απευθύνουν εκκλήσεις για βοήθεια στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, στους οποίους δηλώνουν ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με τα σωστικά συνεργεία.

Σύμφωνα με την τοπική κυβέρνηση, οι απώλειες που έχουν προκληθεί στο κρατίδιο Κεράλα από τις καταστροφικές πλημμύρες υπολογίζονται σε 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με κάποιες «πρώτες εκτιμήσεις».

Το τελικό κόστος της καταστροφής αυτής «δεν μπορεί να υπολογιστεί έως ότου αποσυρθούν τα νερά», διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική κυβέρνηση.

Για να ενισχυθούν οι επιχειρήσεις διάσωσης, ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Κεράλα ζήτησε επιπρόσθετη χρηματοδότηση, όπως και την αποστολή 20 ελικοπτέρων και 600 σκαφών με μηχανή επιπλέον αυτών που κινητοποιούνται ήδη στην περιοχή.

Παράλληλα ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, ο οποίος πέταξε χθες με ελικόπτερο πάνω από το κρατίδιο αυτό που έχει πληγεί από τις πλημμύρες, ανακοίνωσε την άμεση χορήγηση βοήθειας ύψους 75 εκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης