Σε ένα σπάνιο μήνυμά της προς τη μουσουλμανική μειονότητα της Ινδίας, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο δηλώνει ότι σκοπεύει να εκδικηθεί για τους μουσουλμάνους που σκοτώθηκαν σε ταραχές στο δυτικό κρατίδιο Γκουτζαράτ, γενέτειρα του πρωθυπουργού της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι, και αλλού.

Στην Ινδία, χώρα με πληθυσμό στην πλειοψηφία του ινδουιστικό, ζουν πάνω από 160 εκατομμύρια μουσουλμάνοι, αλλά ελάχιστοι από αυτούς έχουν ενταχθεί στη μεσανατολική αυτή τζιχαντιστική οργάνωση. Ινδοί ηγέτες και μέλη της κοινότητας λένε ότι αυτό αποδεικνύει τη δύναμη της δημοκρατίας στη χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε βίντεο που ανήρτησε, σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων, το Χαλιφάτο χλεύαζε μουσουλμάνους που ζουν αρμονικά με ινδουιστές, οι οποίοι λατρεύουν τις αγελάδες, τα δέντρα και τον ήλιο, και τους κάλεσε να ταξιδέψουν στα εδάφη που ελέγχουν οι τζιχαντιστές.

«Σε αυτή τη γη θα πρέπει να μισείτε τους άπιστους και να τηρείτε τον τζιχάντ» δηλώνει ο Αμπού Σαλμάν αλ-Χίντι, ινδός μαχητής που δρα στη συριακή επαρχία Χομς. «Σε αυτή τη γη η θρησκεία σας είναι ασφαλής, ο Νόμος του Αλλάχ είναι ο υπέρτατος. Σε αυτή τη γη δεν έχετε τίποτα που να σας σταματά από το να κάνετε καλές πράξεις, από το να κηρύσσεται το Ισλάμ. Σε αυτή τη γη η ζωή σας, η τιμή σας, η περιουσία σας προστατεύονται».

Στη συνέχεια άλλος μαχητής λέει ότι το Χαλιφάτο θα πάει στην Ινδία για να απελευθερώσει τους μουσουλμάνους και να εκδικηθεί για τη βία που είχε σημειωθεί εναντίον τους το 2002 στο Γκουτζαράτ, όπως και στο Κασμίρ καθώς και για την καταστροφή τεμένους από ακραίους ινδουιστές το 1992. «Θα επανέλθουμε, με το σπαθί, να σας ελευθερώσουμε, να εκδικηθούμε για το τζαμί Μπάμπρι, στο Γκουτζαράτ, το Κασμίρ» αναφέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περισσότεροι από χίλιοι άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Γκουτζαράτ σε διαθρησκευτικές ταραχές. Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν μουσουλμάνοι που δέχθηκαν επίθεση από όχλο ινδουιστών σε αντίποινα για την πυρπόληση τραίνου που μετέφερε ινδουιστές. Ο Μόντι ήταν τότε επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου και αντιμετώπισε κατηγορίες ότι δεν ενήργησε επαρκώς για να σταματήσει την αιματοχυσία. Ωστόσο ανώτερο δικαστήριο που είχε διατάξει έρευνα απεφάνθη ότι δεν προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία σε βάρος του.

Η Ινδία έχει πληγεί από ισλαμιστικές επιθέσεις. Το 2008, μαχητές ένοπλης οργάνωσης που είχε τη βάση της στο Πακιστάν πραγματοποίησαν σχεδόν ταυτόχρονα επιθέσεις σε πολυσύχναστα σημεία της πόλης Μουμπάι στις οποίες σκοτώθηκαν 166 άνθρωποι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης