Οι Αρχές της Ινδονησίας έδωσαν σήμερα εντολή να τερματιστούν οι έρευνες μετά τον σεισμό και το τσουνάμι που προκάλεσαν τον θάνατο περισσοτέρων από 2.000 ανθρώπων στην περιοχή της πόλης Παλού, στη νήσο Σουλαουέσι, ενώ εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη περίπου 5.000 ατόμων.

«Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης για τα θύματα θα ολοκληρωθούν σήμερα το απόγευμα» δήλωσε στο AFP ο Μπαμπάνγκ Σούριο, ο οποίος είναι υπεύθυνος των ερευνών στην Παλού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πολη αυτή, η οποία βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του Σουλαουέσι, και τα περίχωρά της υπέστησαν τεράστιες καταστροφές από τον ισχυρό σεισμό των 7,5 βαθμών και το τσουνάμι που ακολούθησε στις 28 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα από 2.000 πτώματα έχουν ανασυρθεί από τα ερείπια, αλλά οι Αρχές πιστεύουν ότι εξακολουθεί να αγνοείται η τύχη 5.000 ανθρώπων, οι οποίοι βρίσκονται θαμμένοι στα ερείπια των κτηρίων που κατέρρευσαν.

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αφήσει την κατάσταση ως έχει σε δύο περιοχές που βρίσκονται κοντά στην Παλού, τις Πετόμπο και Μπαλαρόα, οι οποίες αφανίστηκαν από την καταστροφή αυτή. Οι επιζήσαντες αυτών των δύο κοινοτήτων καλούνται να αποφασίσουν αν θα κάνουν ομαδικές κηδείες, αν θα εγερθεί κάποιο μνημείο στη μνήμη των θυμάτων ή αν θα μετατραπούν σε πάρκα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 200.000 άνθρωποι χρήζουν επείγουσας ανθρωπιστικής βοήθειας στην περιοχή. Υπάρχει έλλειψη σε τρόφιμα και πόσιμο νερό, ενώ πολλοί είναι αυτοί που έχασαν τα πάντα και εξαρτώνται από τη βοήθεια για να επιζήσουν.

Παράλληλα, τουλάχιστον 80.000 άτομα εκτοπίστηκαν και έχουν βρει προσωρινά καταφύγιο σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς κοντά στα σπίτια τους που έχουν καταστραφεί.

Ο επίσημος απολογισμός των νεκρών από την καταστροφή αυτή της 28ης Σεπτεμβρίου παραμένει στους 2.045.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης