Εμπειρογνώμονες ασφαλείας αθλητικών διοργανώσεων συναντήθηκαν στο INTERPOL Global Complex for Innovation στη Σιγκαπούρη για να μοιραστούν βέλτιστες πρακτικές και να καταστρώσουν σχέδια για την κυβερνοασφάλεια κατά τη διάρκεια μεγάλων αθλητικών –κατά βάση– γεγονότων.

Στη διήμερη συνάντηση (20 & 21 Μαΐου 2015) συμμετείχαν 12 ειδικοί από 7 διαφορετικές χώρες. Σε πρώτη φάση έγινε προσπάθεια αναγνώρισης των ψηφιακών απειλών κατά τη διάρκεια παγκόσμιων αθλητικών γεγονότων και ακολούθως συζητήθηκαν στρατηγικές για την πρόληψη και αντιμετώπιση των απειλών αυτών. Παράλληλα, έγινε αναφορά και στο κομμάτι της ενημέρωσης του κοινού, που είναι εξίσου σημαντική παράμετρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνάντηση τελούσε υπό την αιγίδα του project Stadia της INTERPOL, που χρηματοδοτείται από το Κατάρ και θα ολοκληρωθεί το 2022, με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου της FIFA. Σκοπός του project είναι τα κράτη μέλη της INTERPOL να αποκτήσουν πολύτιμη γνώση και πρακτική εμπειρία στον τομέα της ασφάλειας αθλητικών γεγονότων, τόσο στον φυσικό κόσμο όσο και στον κυβερνοχώρο. «Έτσι, θα μπορούν καλύτερα και αποτελεσματικότερα να προστατεύσουν τις κρίσιμες υποδομές τους όταν φιλοξενούν μια μεγάλη αθλητική διοργάνωση» δήλωσε ο Michael O’Connell, επικεφαλής του project Stadia και διευθυντής του Operational Police Support της INTERPOL.

Σημαντικά οφέλη από τις ετήσιες συναντήσεις των εμπειρογνωμόνων στα θέματα κυβερνοασφάλειας αναμένει και το Κατάρ, που το 2022 θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου, όπως ανέφερε ο Αμντουλαζίζ Αλ Θάνι, Information Security Officer, που εκπροσώπησε το Υπουργείο Εσωτερικών του Κατάρ.

Αξίζει να αναφερθεί, τέλος, ότι οι χώρες που εκπροσωπήθηκαν στη συνάντηση ήταν η Αυστραλία, η Ιαπωνία, η Νότια Κορέα, το Κατάρ, η Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο και οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πληροφορίες από cybersecuriy
Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης