Να δώσει μία λύση στο μείζον θέμα της Συρίας ζήτησε από τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντουλάχ, σε συνάντηση που είχαν οι δύο ηγέτες στη Μόσχα.

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας επεσήμανε στον Ρώσο πρόεδρο τις τραγικές συνέπειες του πολέμου, τονίζοντας πως έχει αφανιστεί το ένα τέταρτο του πληθυσμού της χώρας, ενώ εκατομμύρια άλλοι άνθρωποι έχουν οδηγηθεί στην προσφυγιά, καταφεύγοντας με κάθε τρόπο στην ευρωπαϊκή ήπειρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χρειάζεται να βρούμε μία λύση για τη Συρία. Ο ρόλος σας και ο ρόλος της χώρας σας είναι κρίσιμος, προκειμένου να φέρετε στο τραπέζι της διπλωματίας και της διαπραγμάτευσης όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, για να βρεθεί μία ειρηνική λύση», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αμπντουλάχ, απευθυνόμενος στον Πούτιν.

Η Ρωσία είναι ένας από τους βασικούς υποστηρικτές του Μπασάρ αλ Άσαντ, η ηγεσία του οποίου αμφισβητήθηκε με ισχυρές διαδηλώσεις τον Μάρτιο του 2011. Το Ιράν επίσης υποστηρίζει την παρουσία του Άσαντ. Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένης και της Ιορδανίας, έχουν υποστηρίξει τη δράση των ανταρτών.

Την Τετάρτη (26/8), ο Βλάντιμιρ Πούτιν θα έχει επαφές με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι στη Μόσχα, προκειμένου να συζητήσουν το πρόβλημα στη Συρία, αλλά και την κατασκευή πυρηνικού σταθμού στην Αίγυπτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης