Οι ερευνητές προσπαθούν να κατανοήσουν τους λόγους που ώθησαν μια εργαζόμενη να μαχαιρώσει τρία βρέφη και δύο ενήλικες χθες Παρασκευή σε ένα προφανώς παράνομο μαιευτήριο, όπου πηγαίνουν να γεννήσουν γυναίκες από την Ασία προκειμένου τα παιδιά τους να έχουν την αμερικανική υπηκοότητα, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι πρώτες πληροφορίες της αστυνομίας ανέφεραν ότι το επεισόδιο, που σημειώθηκε λίγο πριν τις 4 το πρωί της Παρασκευής (11.00 ώρα Ελλάδας), εκτυλίχθηκε σε έναν βρεφονηπιακό σταθμό στη συνοικία Φλάσινγκ του Κουίνς, όπου ζουν κυρίως Ασιάτες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όμως αργά χθες το τηλεοπτικό δίκτυο ABC και η Wall Street Journal διευκρίνισαν ότι το μικρό κτίριο ήταν στην πραγματικότητα ένα «μαιευτήριο», όπου γεννούσαν Ασιάτισσες προκειμένου να παιδιά τους να έχουν την αμερικανική υπηκοότητα.

Η εισαγγελία του Κουίνς δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη τις πληροφορίες αυτές. Εκπρόσωπος του εισαγγελέα περιορίστηκε να πει ότι το κέντρο, όπως και η επίθεση ερευνώνται.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εισαγγελίας, τα τρία παιδιά που μαχαιρώθηκαν -δύο κορίτσια και ένα αγόρι ηλικίας από 13 ως 30 ημερών- και οι δύο ενήλικες, ο πατέρας ενός από τα βρέφη και μια εργαζόμενη, δέχθηκαν πολλές μαχαιριές από την 52χρονη δράστρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αστυνομία εντόπισε τη γυναίκα στο υπόγειο, αφού προσπάθησε να κόψει τις φλέβες στον αριστερό καρπό της. Έχει διακομιστεί στο νοσοκομείο και υποβάλλεται σε ψυχιατρική εξέταση.

Τα βρέφη και οι ενήλικες βρίσκονται σε «κρίσιμη αλλά σταθερή» κατάσταση, σύμφωνα με την Χουανίτα Χολμς αξιωματούχο της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.

Το βράδυ η Wall Street Journal ανέφερε ότι μόνο ένα από τα βρέφη εξακολουθεί να είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

«Προσευχόμαστε για όλα τα θύματα (…) Ελπίζουμε ότι αυτά τα βρέφη, μικρά και τόσο εύθραυστα, θα είναι αρκετά δυνατά ώστε να ξεπεράσουν αυτό το περιστατικό παράλογης βίας», επεσήμανε ο εισαγγελέας του Κουίνς Ρίτσαρντ Μπράουν.

Συνολικά στο μαιευτήριο αυτό βρίσκονταν εννέα βρέφη, πρόσθεσε ο ίδιος. Αν και ο Μπράουν δεν σχολίασε αν το μαιευτήριο αυτό είναι νόμιμο ή όχι, ένας τοπικός αξιωματούχος, ο Ρον Κιμ, άφησε να εννοηθεί μέσω ανάρτησής του στο Twitter ότι είναι παράνομο.

«Θα συνεργαστούμε στενά με τον κυβερνήτη Άντριου Κουόμο, τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης και την αστυνομία για να πατάξουμε αυτά τα παράνομα κέντρα» και «για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί» ανάλογο περιστατικό, πρόσθεσε ο Κιμ που είναι νοτιοκορεατικής καταγωγής. Σύμφωνα με τον αμερικανικό ομοσπονδιακό νόμο, ένα παιδί που γεννιέται στις ΗΠΑ λαμβάνει αυτομάτως την αμερικανική υπηκοότητα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης