Οι αμερικανικές ομοσπονδιακές Αρχές ανακοίνωσαν ότι προσφέρουν αμοιβή ενός εκατομμυρίου δολαρίων για οποιαδήποτε πληροφορία μπορεί να οδηγήσει στον εντοπισμό του Αμερικανού δημοσιογράφου Όστιν Τάις, ο οποίος αγνοείται στη Συρία περισσότερα από πέντε χρόνια.

Την προσφορά έκανε το Ομοσπονδιακό Γραφείο Έρευνας (FBI), το οποίο διευκρίνισε ότι η ανακοίνωσή του δεν συνδέεται «με κάποια συγκεκριμένη εξέλιξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Τάις είναι ο μοναδικός Αμερικανός δημοσιογράφος που πιστεύεται ότι παραμένει σήμερα όμηρος στη Συρία, μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες στον πλανήτη για τους πολεμικούς ανταποκριτές.

Η χρηματική αμοιβή θα δοθεί για κάθε «πληροφορία που θα οδηγήσει άμεσα στον εντοπισμό, τη διάσωση και την επιστροφή σώου και αβλαβούς» του ρεπόρτερ.

Οι άνθρωποι που μπορεί να έχουν πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση findaustintice@fbi.gov, να προσπελάσουν τον ιστότοπο http://tips.fbi.gov ή να έλθουν σε επαφή με κάποιο αμερικανικό προξενείο, διευκρίνισε το FBI.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Όστιν Τάις, ανεξάρτητος δημοσιογράφος, συνεργαζόταν με τις εφημερίδες McClatchy, The Washington Post, τα τηλεοπτικά δίκτυα CBS και BBC και άλλα ΜΜΕ, όπως το πρακτορείο ειδήσεων Associated Press αλλά και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Απήχθη τη 14η Αυγούστου 2012 κοντά στη Δαμασκό, λίγο καιρό αφού έκλεισε τα 31 του χρόνια.

Η οικογένειά του Aμερικανού δημοσιογράφου έχει απευθύνει επανειλημμένα εκκλήσεις για πληροφορίες όσον αφορά την τύχη του, καθώς όπως διαβεβαιώνει πιστεύει ότι βρίσκεται ακόμα στη ζωή.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα (Reporters sans frontières,RSF) χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της αμερικανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας να προσφέρει το ποσό αυτό.

«Ελπίζουμε ότι (η αμοιβή) θα ενθαρρύνει οποιονδήποτε έχει πληροφορίες για τον Όστιν Τάις να εκδηλωθεί», σχολίασε η Μάργκο Γιούεν, στέλεχος του παραρτήματος της RSF στις ΗΠΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης