Οι Αρχές Οδικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NHTSA) προχώρησαν, για δεύτερη φορά, στην ανάκληση 2,12 εκατ. οχημάτων Toyota, Chrysler και Honda λόγω προβλήματος στο σύστημα των αερόσακων. Η απόφαση ελήφθη ύστερα από την ενεργοποίηση -χωρίς προειδοποίηση- των αερόσακων σε περίπου 40 οχήματα, τα οποία είχαν ήδη ανακληθεί προκειμένου να αντιμετωπιστεί το συγκεκριμένο πρόβλημα που υποτίθεται ότι είχε λυθεί.

«Είναι δυστυχώς ένα σύνθετο πρόβλημα για τους καταναλωτές που ίσως θα πρέπει να επισκεφθούν την αντιπροσωπεία για δεύτερη φορά. Όμως είναι ένα ζήτημα που αφορά την ασφάλεια και όλοι οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων πρέπει να το επιδιορθώσουν» εξήγησε ο διευθυντής της NHTSΑ Μαρκ Ροουζκάιντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου ένα εκατομμύριο από τα οχήματα αυτά είναι μάρκας Toyota και Honda και εξοπλισμένα με αερόσακους της εταιρείας Takata, οι οποίοι μπορεί να ενεργοποιηθούν απροειδοποίητα και να τραυματίσουν ή ακόμη και να σκοτώσουν τον οδηγό και τους επιβάτες. Σε όλο τον κόσμο εκτιμάται ότι 20 εκατομμύρια αυτοκίνητα διαθέτουν τέτοιους αερόσακους, η απροειδοποίητη ενεργοποίηση των οποίων έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε πέντε ανθρώπους.

Η Takata έχει ζητήσει συγγνώμη για τα δυστυχήματα αυτά. Ο πρόεδρός της παραιτήθηκε στα τέλη Δεκεμβρίου, ωστόσο στις ΗΠΑ διενεργείται έρευνα καθώς υπάρχουν υποψίες ότι έκρυβε το πρόβλημα για πολλά χρόνια.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης