Δεν καταλαβαίνουμε τις προθέσεις του προέδρου των Φιλιππίνων, ανέφερε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Ροντρίγκο Ντουτέρτε περί «διαζυγίου» της χώρας του με τις ΗΠΑ.

«Βλέπουμε υπερβολικά πολλές προβληματικές δηλώσεις από πλευράς του προέδρου Ντουτέρτε τους τελευταίους μήνες, με τέτοια συχνότητα που δεν λειτουργεί προς το συμφέρον καμίας εκ των δύο χωρών» ανέφερε ο εκπρόσωπος της αμερικανικής Προεδρίας Τζος Ερνεστ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ντουτέρτε, εκλεγείς με αριστερή – κεντροαριστερή πλατφόρμα, κυρίως όμως ως «τιμωρός» εμπόρων και χρηστών ναρκωτικών, έχει διακηρύξει την πρόθεσή του να στρέψει τη χώρα του μακριά από τη γεωπολιτική επιρροή των ΗΠΑ, προς τη Ρωσία και την Κίνα.

Η Δύση, αλλά και διεθνείς οργανισμοί, τον επικρίνουν για τις εξωδικαστικές εκτελέσεις όχι μόνον εμπόρων, αλλά και χρηστών ναρκωτικών, τους οποίους ο κ. Ντουτέρτε έχει διακηρύξει ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα «να σφάξει», ακόμη και αν ο αριθμός τους φθάνει τα 3 εκατομμύρια.

Η Προεδρία των Φιλιππίνων ανακοίνωσε νωρίτερα ότι η χώρα δεν σκοπεύει να ακυρώσει συμμαχικές συνθήκες με παραδοσιακούς συμμάχους, όπως οι ΗΠΑ, επιχειρώντας να μετριάσει τις εντυπώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης