Το Πεντάγωνο εξετάζει το ενδεχόμενο στην αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν οι αμερικανικές δυνάμεις στη Σομαλία τη Δευτέρα να σκοτώθηκε ο ηγέτης της οργάνωσης αλ Σεμπάμπ, ο Άχμεντ Άμπντι Γκοντάν.

Εάν επιβεβαιωθεί ο θάνατός του, αυτό θα αποτελούσε ένα «πολύ σημαντικό πλήγμα» για την ισλαμιστική οργάνωση, ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Κίρμπι είπε ότι στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Εκτοξεύτηκαν πύραυλοι Hellfire και βλήματα κατευθυνόμενα με λέιζερ σε ένα στρατόπεδο της οργάνωσης στη νοτιοκεντρική Σομαλία, όμως ακόμη είναι πολύ νωρίς για να διαπιστωθεί ποια ήταν τα αποτελέσματα των πληγμάτων αυτών.

Αφότου ο Γκοντάν ανέλαβε την ηγεσία των Σεμπάμπ, το 2008, οι ισλαμιστές αναδιοργανώθηκαν, ενισχύθηκαν και προχώρησαν σε μια σειρά θεαματικών ενεργειών, όπως η επίθεση που πραγματοποίησαν πέρσι σε ένα εμπορικό κέντρο στην Κένυα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον 67 άνθρωποι.

Διαβάστε επίσης: Αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ στη Σομαλία
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014, 05:33

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης