Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν συμμετείχε σε συνάντηση των Δημοκρατικών που έγινε στο Καπιτώλιο, εν όψει των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο, σε μια προσπάθεια γεφύρωσης των διαφορών μεταξύ των προοδευτικών και των υποστηρικτών της εργατικής τάξης του κόμματος, μεταδίδει το CNN.

Ο Μπάιντεν επανέλαβε το κεντρικό επιχείρημα που χρησιμοποιεί το τελευταίο χρονικό διάστημα και σύμφωνα με το οποίο: «Δεν υπάρχει λόγος για οποιαδήποτε διαμάχη μεταξύ των δύο πτερύγων του κόμματος. Δεν υπάρχει διαφορά στο Δημοκρατικό Κόμμα, μεταξύ της κοινωνικής ατζέντας και της ατζέντας μας για τα θέματα της οικονομίας», όπως δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Μπάιντεν συναντήθηκε για περίπου μία ώρα με την ομάδα (Blue Collar Caucus). Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν, δεν έγινε κάποια συζήτηση για το ενδεχόμενο ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ να είναι προεδρικός υποψήφιος το 2020. Ωστόσο, μερικά μέλη της αναφερόμενης ομάδας τού ζήτησαν να τους υποστηρίξει προεκλογικά για τις ενδιάμεσες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν για το Κογκρέσο, στις αρχές Νοεμβρίου.

«Το 100% των προεκλογικών ερωτήσεων επικεντρώθηκε στο 2018» δήλωσε χαρακτηριστικά στους δημοσιογράφους το μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημοκρατικός Μπρένταν Μπόιλ, που εκλέγεται στην Πενσιλβάνια.

Η αναφερόμενη ομάδα των Δημοκρατικών συγκροτήθηκε μετά τις εκλογές του 2016, όταν ο Μπόιλ και ο Δημοκρατικός, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μαρκ Βεάσι, που εκλέγεται στο Τέξας, ανησύχησαν ότι το κόμμα τους ενδέχεται να εγκαταλείψει τους ψηφοφόρους της εργατικής τάξης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: CNN

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης