Η Ελίζαμπεθ Γουόρεν, γερουσιαστής των Δημοκρατικών που εκλέγεται στη Μασαχουσέτη, δήλωσε ότι δεν έχει πρόθεση να διεκδικήσει την προεδρία των ΗΠΑ το 2020, αλλά από την άλλη μεριά αφήνει στον εαυτό της ανοιχτό το περιθώριο να το ξανασκεφτεί, μεταδίδει το ABC News.

Η Γουόρεν αρνείται να αποκαλύψει εάν θα ολοκληρώσει μία δεύτερη εξαετή κοινοβουλευτική θητεία στη Γερουσία, καθώς θα είναι υποψήφια στις ενδιάμεσες εκλογές που θα πραγματοποιηθούν για το Κογκρέσο στις αρχές Νοεμβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το όνομά της συζητείται συχνά ως μια πολιτική επιλογή των Δημοκρατικών το 2020, απέναντι στον σημερινό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Γουόρεν δήλωσε στην εκπομπή «Meet the Press» του τηλεοπτικού δικτύου NBC ότι γνωρίζει πως επικρατεί αγωνία μεταξύ των Δημοκρατικών από το ενδεχόμενο επανεκλογής του Τραμπ για μία δεύτερη προεδρική θητεία.

Ο Τραμπ από τη μεριά του αναφέρεται στη Γουόρεν, αποκαλώντας την «Ποκαχόντας», σατιρίζοντας τον ισχυρισμό της ότι η καταγωγή της συνδέεται με τους Ινδιάνους της Αμερικής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε πολιτικό επίπεδο και στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών υπάρχει κι ο Μπέρνι Σάντερς, ανεξάρτητος γερουσιαστής από το Βερμόντ, που ήταν συνυποψήφιος με τη Χίλαρι Κλίντον για τη διεκδίκηση του προεδρικού χρίσματος, το καλοκαίρι του 2016. Ο 77χρονος πολιτικός διατηρεί σήμερα θετικά ποσοστά δημοτικότητας, ενώ κρατάει κλειστά τα χαρτιά του σχετικά με τις κινήσεις του το 2020 παρά την προχωρημένη ηλικία του.

Πηγή: ABC News

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης