Ο Βρετανός υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων Ρομπ Γκολντστόουν, που οργάνωσε κι έλαβε μέρος στην συνάντηση στον Πύργο Τραμπ στη Νέα Υόρκη τον Ιούνιο του 2016, θα καταθέσει στις επιτροπές του Κογκρέσου, μεταδίδει το CNN, επικαλούμενο πηγές που έχουν λάβει γνώση του θέματος. Η συνάντηση αυτή, έγινε μεταξύ του γιου του προέδρου Τραμπ, Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και μιας Ρωσίδας δικηγόρου.

Η συμφωνία μεταξύ του Γκολντστόουν και των επιτροπών του Κογκρέσου για την κατάθεσή του, αποτελεί την τελευταία ένδειξη ότι ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων για μουσικές παραγωγές, είναι έτοιμος να συνεργαστεί στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται σχετικά με τη ρωσική εμπλοκή στην προεκλογική εκστρατεία του 2016.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ακροάσεις του Γκολντστόουν στις επιτροπές του Κογκρέσου αναμένονται την επόμενη εβδομάδα.

Τον προηγούμενο μήνα, ο ίδιος, είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμος να έρθει στις ΗΠΑ προκειμένου να εξεταστεί από τον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ, χωρίς ωστόσο, να έχει οριστεί ημερομηνία για την κατάθεσή του. «Ενδιαφέρομαι να μιλήσω μαζί τους και να παρουσιάσω δημόσια την δική μου εκδοχή των γεγονότων. Μετά την αρχική δημοσιοποίηση της ιστορίας, διαφάνηκε ότι αυτή δεν βρίσκονταν στην επικαιρότητα, αλλά τώρα βρίσκεται στο επίκεντρο της δημοσιότητας με τέτοια δυναμική που νομίζω πως είναι η ώρα για μένα να εξηγήσω τι ακριβώς έχει συμβεί,» δήλωσε ο Γκολντστόουν σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «The Sunday Times».

Το όνομα του Γκολντστόουν έγινε γνωστό μέσα στο 2017, όταν δημοσιοποιήθηκε η συνάντηση αυτή, με την συμμετοχή του Τραμπ Τζούνιορ, του γαμπρού του Τραμπ, Τζάρεντ Κούσνερ, του πρώην προέδρου της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ, Πολ Μάναφορτ, αλλά και της Ρωσίδας δικηγόρου Ναταλίας Βεσελνίσκαγια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε ηλεκτρονικά μηνύματα σχετικά με την συμμετοχή του Τραμπ Τζούνιορ στην συνάντηση, ο Γκολντστόουν εμφανίζεται να γράφει ότι η Βεσελνίσκαγια είχε την δυνατότητα να διαθέσει προς την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ «μερικά επίσημα έγγραφα, αλλά και πληροφορίες που ενοχοποιούν την Χίλαρι Κλίντον και τις σχέσεις της με την Ρωσία». Παράλληλα, ο Γκολντστόουν εμφανίζεται να γράφει στο ηλεκτρονικό μήνυμα ότι οι πληροφορίες αυτές θα γίνουν διαθέσιμες «στο πλαίσιο της υποστήριξης της ρωσικής κυβέρνησης, προς τον Τραμπ».

«Θα το ήθελα πολύ,» απάντησε ο Τραμπ Τζούνιορ στο ηλεκτρονικό μήνυμα προς τον Γκολντστόουν, αναφερόμενος στην δυνατότητα πραγματοποίησης της συνάντησης.

Ο Γκολντστόουν οργάνωσε την συνάντηση αυτή, για λογαριασμό ενός πελάτη του, του Ρώσου σταρ της μουσικής ποπ, Εμίν Αγκαλάροφ.

Ο πατέρας του Αγκαλάροφ, Αράς είναι μεγιστάνας της ρωσικής μεσιτικής αγοράς και διατηρεί δεσμούς με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Τόσο ο Τραμπ Τζούνιορ, όσο κι άλλοι παραβρισκόμενοι στην συνάντηση αυτή, υποστηρίζουν ότι τελικά το ενδιαφέρον της, επικεντρώθηκε στις εφαρμοζόμενες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας και όχι στην παρουσίαση επιβλαβών πληροφοριών για την Χίλαρι Κλίντον.

Στις επιτροπές του Κογκρέσου έχουν καταθέσει οι περισσότεροι από τους οκτώ συμμετέχοντες στην συνάντηση. Μεταξύ αυτών ο Ρωσο-Αμερικανός λομπίστας Ρίνατ Ακμετσίν, ο μεταφραστής Ανατόλι Σαμοχόρνοφ, αλλά κι ο βοηθός του Αγκαλάροφ, Ίκε Καβελάντζε.

Σε δύο επιτροπές του Κογκρέσου έχει καταθέσει ο Κούσνερ, ενώ σήμερα αναμένεται να καταθέσει στην Επιτροπή για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών της Βουλής των Αντιπροσώπων, ο Τραμπ Τζούνιορ. Η κατάθεσή του στην Γερουσία αναμένεται αργότερα μέσα στον μήνα. Ο πρόεδρος της Επιτροπής για τις Υπηρεσίες Πληροφοριών στην Γερουσία, Ρίτσαρντ Μπουρ από την Βόρεια Καρολίνα είχε εκφράσει την επιθυμία να καταθέσουν πρώτα όλοι οι συμμετέχοντες στην συνάντηση, με τελευταίο τον Τραμπ Τζουνιορ.

Τις εξελίξεις αρνήθηκε να σχολιάσει δικηγόρος του Γκολντστόουν.

Έρευνα σχετικά με την Ρωσία και τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016, διεξάγει και η Επιτροπή Δικαιοσύνης της Γερουσίας, ενώ ο στόχος και των ερευνών και των τριών επιτροπών είναι η ενημέρωση της αμερικανικής κοινής γνώμης.

Πηγή: CNN

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης