Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής επέβαλε κυρώσεις σε δύο πρόσωπα τα οποία όπως ανέφερε συγκαταλέγονται στους βασικούς χρηματοδότες του Μετώπου αλ Νόσρα, του βραχίονα της αλ Κάιντα στη Συρία.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών, ο Άμπντουλ Μόχσεν Αμπντάλα Ιμπραχίμ αλ Σάριχ, 29 ετών, είναι ένα από σημαντικότερα πρόσωπα όσον αφορά τη «διαμόρφωση της στρατηγικής» του Μετώπου αλ Νόσρα. Η Ουάσινγκτον υποστηρίζει ότι στο παρελθόν, ο ίδιος ηγείτο ενός δικτύου χρηματοδότησης της αλ Κάιντα που έδρευε στο Ιράν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ κατονόμασε επίσης τον Χαμίντ Χαμάντ Χαμίντ αλ Άλι, 53 ετών, που όπως ανέφερε έχει συγκεντρώσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια για να αγοραστούν όπλα και προμήθειες και ότι συντόνιζε δωρεές για το Μέτωπο αλ Νόσρα στο Κουβέιτ. Ο Άλι φέρεται επίσης ότι οργάνωνε τα ταξίδια νεοσύλλεκτων τζιχαντιστών στη Συρία.

Οι κυρώσεις αυτές προστίθενται σε εκείνες που επέβαλε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 15 Αυγούστου σε υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους και του Ισλαμικού Μετώπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης