Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα υπέγραψε αργά το βράδυ της Παρασκευής ένα νομοσχέδιο που εξασφαλίζει τη χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας για μία εβδομάδα, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Το εν λόγω υπουργείο, η λειτουργία του οποίου θα μπορούσε να παραλύσει από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής ελλείψει χρηματοδότησης, πήρε αναστολή μέχρι τις 6 Μαρτίου, χάρη σε μια ψηφοφορία της τελευταίας στιγμής στο Κογκρέσο (357 ψήφοι υπέρ, 60 κατά). Σε αντίθετη περίπτωση, 30.000 εργαζόμενοι θα αναγκάζονταν να βγουν σε άδεια άνευ αποδοχών, ενώ 200.000 πράκτορες, μεταξύ των οποίων και εκείνοι που είναι αρμόδιοι για την ασφάλεια των συνόρων, θα έπρεπε να εργάζονται χωρίς να πληρώνονται.
  
Η χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας αποτελεί διακύβευμα μιας έντονης κομματικής αντιπαράθεσης στο εσωτερικό της αμερικανικής πολιτικής σκηνής, καθώς βουλευτές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αμφισβητούν το σχέδιο του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για τη μεταρρύθμιση στον τομέα της Μετανάστευσης. Ειδικότερα, οι Ρεπουμπλικάνοι, οι οποίοι έχουν την πλειοψηφία στα δύο σώματα του Κογκρέσου, υπολόγιζαν να εντάξουν στο νομοσχέδιο τροπολογίες που θα ακύρωναν, ελλείψει μέσων, το σχέδιο του Ομπάμα για την τακτοποίηση πέντε εκατομμυρίων μεταναστών, χωρίς μόνιμη άδεια παραμονής σε αμερικανικό έδαφος, προκαλώντας ωστόσο την έντονη δυσφορία του προέδρου και των Δημοκρατικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης