Ένα νέο σχέδιο που προβλέπει αυξημένα φορολογικά έσοδα χωρίς αύξηση του συντελεστή φόρου εισοδήματος παρουσίασαν οι Ρεπουμπλικάνοι της Βουλής των Αντιπροσώπων σε μια νέα προσπάθεια να σημειωθεί πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την αποφυγή του λεγόμενου δημοσιονομικού γκρεμού.

Σε επιστολή προς τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα οι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων σημειώνουν ότι το σχέδιο τους θα οδηγήσει σε νέα έσοδα 800 δισ. δολ. μέσω αυτού που ο πρόεδρος της Βουλής John Boehner και άλλοι έχουν χαρακτηρίσει «φορολογική μεταρρύθμιση με γνώμονα την ανάπτυξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ άλλων το σχέδιο προβλέπει μείωση των φορολογικών συντελεστών, ενώ την ίδια στιγμή θα καταργούνται οι μειώσεις φόρων και θα κλείνουν τα κενά που εξυπηρετούν ειδικά συμφέροντα.

«Με τον δημοσιονομικό γκρεμό να πλησιάζει, προτεραιότητα παραμένει η εξεύρεση μιας λογικής λύσης η οποία θα μπορεί να περάσει τόσο στη Βουλή όσο και στη Γερουσία και η οποία θα μπορεί να υπογραφεί σε νόμο μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες», αναφέρει στην επιστολή του ο Boehner και ο υπόλοιποι ηγέτες των Ρεπουμπλικάνων.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης