Ενώ η πρωταγωνίστρια των αισθησιακών ταινιών Στόρμι Ντάνιελς παρακολουθούσε την ακροαματική διαδικασία, η ομοσπονδιακή δικαστής Κίμπα Γουντ διέταξε τον προσωπικό δικηγόρο του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, Μάικλ Κόεν, να αποκαλύψει το όνομα του πελάτη που εκείνος ήλπιζε να κρατήσει μυστικό. Το όνομα αυτού: Σον Χάννιτι.

Ο Χάννιτι είναι ένας συντηρητικός τηλεοπτικός παρουσιαστής του Fox News show, ένθερμος υποστηρικτής του Τραμπ, που συχνά δέχεται σε επιστροφή δημόσιους επαίνους από τον Αμερικανό πρόεδρο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος πάντως δήλωσε ότι δεν προσέλαβε ποτέ τον Κοέν ως δικηγόρο του. «Ο Μάικλ Κόεν δεν με εκπροσώπησε ποτέ με τον οποιοδήποτε τρόπο», δήλωσε ο Χάννιτι με ανακοίνωση που έστειλε με mail στο πρακτορείο Reuters. «Έχω περιστασιακά σύντομες συζητήσεις με αυτόν για νομικά ζητήματα για τα οποία θέλω τη συνεισφορά και την άποψή του».

Ο Κόεν παρέστη τη Δευτέρα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν για να ζητήσει από την δικαστή να περιορίσει τη δυνατότητα των ομοσπονδιακών εισαγγελικών αρχών να εξετάσουν έγγραφα που κατάσχεσαν στο πλαίσιο της ποινικής έρευνας σε βάρος του, που έχει να κάνει κυρίως με τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Εντούτοις, στο παρασκήνιο, ο Κόεν έπρεπε επίσης να αντιμετωπίσει τις προσπάθειες της Ντάνιελς να κρατήσει την προσοχή στη δική της υπόθεση, αναφορικά με τις σχέσεις που είχε, όπως υποστηρίζει, με τον Τραμπ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ντάνιελς, το πραγματικό ονοματεπώνυμο της οποίας είναι Στέφανι Κλίφορντ, βρίσκεται σε δικαστική διαμάχη με τον Κόεν με επίκεντρο τη συμφωνία ύψους 130.000 δολαρίων προκειμένου εκείνη να μην προβεί σε αποκαλύψεις για τη σεξουαλική σχέση που είχε, όπως υποστηρίζει η ίδια, το 2006 με τον Αμερικανό πρόεδρο. Η συμφωνία είχε συναφθεί λίγο πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Κόεν υποστηρίζει ότι κάποια από τα έγγραφα και τις πληροφορίες που κατασχέθηκαν στις επιδρομές της προηγούμενης εβδομάδες προστατεύονται από τη νομοθεσία που διέπει το απόρρητο των σχέσεων μεταξύ πελάτη και δικηγόρου, είτε ότι δεν συνδέονται με την έρευνα. Αλλά η Κίμπα Γουντ απέρριψε τις προσπάθειες του να κρύψει την ταυτότητα του Χάννιτι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης