Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα πιέσει τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ, κατά την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει τον επόμενο μήνα στο Πεκίνο, να κάνει περισσότερα για να βάλει φρένο στη Βόρεια Κορέα αλλά και να παύσει τις αθέμιτες –όπως τις χαρακτηρίζει η Ουάσινγκτον– εμπορικές πρακτικές της Κίνας, ανέφερε σήμερα ένας Αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Τραμπ θα καλέσει επίσης την Κίνα να εφαρμόσει πλήρως τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Πιονγκγιάνγκ, πρόσθεσε ο ίδιος αξιωματούχος μιλώντας σε δημοσιογράφους ενόψει της περιοδείας του Αμερικανού προέδρου στην Ασία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια ενδεχόμενη αποτυχία στην αντιμετώπιση και την αντιστροφή της πυρηνικής και βαλλιστικής απειλής από τη Βόρεια Κορέα θα οδηγήσει σε μια “πολύ πιο σκοτεινή εποχή”, σημείωσε ο αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ζητώντας να τηρηθεί η ανωνυμία του. Διευκρίνισε όμως ότι ο πρόεδρος Τραμπ αναζητά μια ειρηνική λύση στην αντιπαράθεση με την Πιονγκγιάνγκ.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, δεν υπάρχει κάποιο σχέδιο να σταλεί στη Βόρεια Κορέα ως απεσταλμένος των ΗΠΑ ο πρώην πρόεδρος Τζίμι Κάρτερ.

Αναφερόμενος στις επαφές που θα έχει στην περιοδεία του στην Ασία ο Τραμπ, ο αξιωματούχος είπε ότι είναι πιθανόν να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη σύνοδο των χωρών της Ασίας και του Ειρηνικού που θα διεξαχθεί στο Βιετνάμ, αλλά ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος, για τις συνομιλίες που θα έχει με τον πρόεδρο των Φιλιππινών Ροντρίγκο Ντουτέρτε, είπε ότι μεταξύ άλλων θα συζητήσουν τα θέματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της ασφάλειας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης