Κατηγορίες περί διαφθοράς απαγγέλθηκαν στον Αμερικανό Δημοκρατικό γερουσιαστή του Νιουρ Τζέρσεϊ, Ρόμπερτ Μενέντεζ, ανακοίνωσε την Τετάρτη εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Ο Μενέντεζ, 61 ετών, παραπέμφθηκε μαζί με τον οφθαλμίατρο της Φλόριντα, Δρ. Σάλομον Μέλγεν, για να δικαστεί αντιμετωπίζοντας μία κατηγορία για συνωμοσία, επτά για δωροδοκία και τρεις για απάτη υπηρεσιών, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης προσθέτοντας ότι ο γερουσιαστής κατηγορείται επίσης για πλήθος ψευδών δηλώσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο, αναφέρεται ότι ο Μενέντεζ «φέρεται πως δεχόταν δώρα από τον Μέλγκεν, σε αντάλλαγμα για την κατάχρηση της εξουσίας του προς όφελος οικονομικών και προσωπικών συμφερόντων του οφθαλμίατρου».

Ο Μενέντεζ, πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, έχει αρνηθεί τις κατηγορίες.

«Όπως έχουμε ήδη δηλώσει, πιστεύουμε ότι οι ενέργειες του γερουσιαστή ήταν, στο σύνολό τους, νόμιμες και σωστές και τα στοιχεία θα το επιβεβαιώσουν αυτό», είχε δηλώσει τον περασμένο μήνα η Τρίσια Ένραϊτ, υπεύθυνη επικοινωνίας του Μενέντεζ, ως απάντηση στις αναφορές ότι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς επρόκειτο να απαγγείλουν κατηγορίες εναντίον του γερουσιαστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης