Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι διεργασίες στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη σημερινή ψηφοφορία αναφορικά με την κατάργηση του προγράμματος μεταρρυθμίσεων στον τομέα της υγείας, που προώθησε ο απερχόμενος πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και το οποίο είναι ευρύτερα γνωστό ως «Obamacare».

Ωστόσο, αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η όλη διαδικασία ενεργοποιείται άμεσα και βιαστικά, χωρίς να έχουν υπολογιστεί οι επιπτώσεις στον προϋπολογισμό ή χωρίς να έχει διαμορφωθεί συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση για την αντικατάσταση του νόμου για την πρόσβαση στις υπηρεσίες προσφοράς υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Κογκρέσο, που βρίσκεται υπό τον πλήρη έλεγχο των Ρεπουμπλικάνων και υπό την πίεση του εκλεγμένου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για την άμεση ανάληψη νομοθετικής δράσης, προχώρησε στην πρώτη κίνηση χθες. Έτσι, η Γερουσία ψήφισε προκειμένου να δοθούν ειδικές κατευθύνσεις στις αρμόδιες επιτροπές για την κατάρτιση νομοθεσίας κατάργησης του «Obamacare».

Η Βουλή των Αντιπροσώπων αναμένεται να ψηφίσει σήμερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του σώματος Πολ Ράιαν, ενώ μερικοί Ρεπουμπλικάνοι δεν είναι βέβαιοι για το πώς θα ψηφίσουν, σύμφωνα με δηλώσεις τους.

«Δεν θέλω να ψηφίσω και να πω ότι είναι το πρώτο βήμα για την ακύρωσή του «Obamacare »και μετά να μάθω ότι υπάρχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις στον προϋπολογισμό» δήλωσε ο Μαρκ Αμόντι, ο οποίος είναι Ρεπουμπλικάνος, μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ανεξάρτητη επιτροπή που εξετάζει ζητήματα σχετικά με τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό των ΗΠΑ έχει γνωστοποιήσει από τις αρχές του μήνα ότι η ολική ανάκληση εφαρμογής του προγράμματος «Obamacare» θα έχει οικονομικό κόστος 350 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τα επόμενα 10 χρόνια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης