Ο διευθυντής της CIA Μάικ Πομπέο θα συναντηθεί τη Δευτέρα με τον απερχόμενο υπουργό Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ στην Ουάσινγκτον, μετά την επιλογή του πρώτου από τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την ηγεσία του υπουργείου, μεταδίδει το CNN.

Η συνάντηση μεταξύ του Πομπέο και του Τίλερσον θα έχει διάρκεια περίπου δύο ωρών, σύμφωνα με δύο πηγές που έχουν ενημερωθεί σχετικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ο Πομπέο αναμένεται να συναντηθεί με μέλη του Κογκρέσου σήμερα, ενόψει των ακροάσεων για την έγκριση του διορισμού του από τη Γερουσία. Η διαδικασία αυτή δεν αναμένεται ν’ αρχίσει πριν από τον Απρίλιο.

Ο διορισμός του Πομπέο στην ηγεσία του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προκαλεί αντιδράσεις στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα. Ο γερουσιαστής Ραντ Πολ δήλωσε χθες στην εκπομπή «State of the Union» ότι θα πράξει ό,τι απαιτείται προκειμένου να εναντιωθεί στο διορισμό των προσώπων που έχει επιλέξει ο Τραμπ, τόσο για την ηγεσία του αμερικανικού ΥΠΕΞ, όσο και για τη διεύθυνση της CIA.

Χρέη υπηρεσιακού ΥΠΕΞ των ΗΠΑ αναλαμβάνει ο υφυπουργός του Τίλερσον, ο Τζον Σάλιβαν, επίσημα από την 1η Απριλίου. Ο διορισμός του έχει εγκριθεί από τη Γερουσία. Ο ίδιος χειρίζεται ήδη θέματα που αφορούν την επικείμενη διάσκεψη μεταξύ του προέδρου Τραμπ και του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, αλλά και θέματα που σχετίζονται με την ομαλή μεταβίβαση της ηγεσίας του υπουργείου Εξωτερικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγές: CNN/ABC News

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης