Ένα βίντεο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα των NYT, αλλά και σε άλλα δίκτυα, το βράδυ της Παρασκευής, καταγράφει καρέ-καρέ τις τελευταίες στιγμές του 43χρονου Κιθ Λάμοντ Σκοτ, του ανθρώπου με ειδικές ανάγκες, που εκτελέστηκε εν ψυχρώ από αστυνομικούς πυροδοτώντας έξαρση βίας στην πόλη Σάρλοτ των ΗΠΑ.

H οικογένεια έχει ζητήσει από την αστυνομία να δημοσιεύσει το υλικό που έχει από το μοιραίο περιστατικό της περασμένης Τρίτης, υποστηρίζοντας πως αποδεικνύει ότι ο 43χρονος δεν απειλούσε τους αστυνομικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο βίντεο-ντοκουμέντο, οι αστυνομικοί φωνάζουν στον 43χρονο να «πετάξει το όπλο» ενώ η γυναίκα του τους φωνάζει πως ο σύζυγός της δεν έχει όπλο και τους λέει πως έχει μόνιμη εγκεφαλική βλάβη από τραυματισμό.

Η ίδια τον καλεί να βγει από το αυτοκίνητο. Στο βίντεο (σ.σ. γυρίστηκε από τη σύζυγο του θύματος με το κινητό της τηλέφωνο) ο πυροβολισμός δεν φαίνεται, αλλά ακούγεται.

Προσοχή, το ακόλουθο βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σκηνές χάους

Στους δρόμους του Σάρλοτ εκτυλίχθηκαν σκηνές χάους κατά τη διάρκεια της χθεσινής νύχτας. Ένα ακόμη περιστατικό αστυνομικής βίας, που κατέληξε με τον θανάσιμο πυροβολισμό «λάθος» ανθρώπου, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Ακολούθησαν διαδηλώσεις στο σημείο όπου πυροβολήθηκε ο άνδρας και στη συνέχεια βίαιες συγκρούσεις με τους αστυνομικούς, 12 εκ των οποίων τραυματίστηκαν στα επεισόδια.

Ο 43χρονος Κιθ Σκοτ έπεσε νεκρός από επίσης μαύρη αστυνομικό, η οποία – σύμφωνα με την εκδοχή της Αστυνομίας – νόμιζε ότι επρόκειτο για καταζητούμενο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε αργότερα ο εκπρόσωπος του Αστυνομικού Τμήματος, οι αστυνομικοί αναζητούσαν σε κτιριακό συγκρότημα ύποπτο, όταν εντόπισαν τον Σκοτ μέσα σε αυτοκίνητο. Στη συνέχεια, είδαν τον Σκοτ να βγαίνει από το αυτοκίνητο κρατώντας όπλο και αμέσως μετά να ξαναμπαίνει. Όταν πλησίασαν το αυτοκίνητο, ο Σκοτ, ο οποίος δεν ήταν τελικά αυτός που αναζητούσαν, ξαναβγήκε με το όπλο και τους «απείλησε», με αποτέλεσμα να τον πυροβολήσουν θανάσιμα.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, στον Σκοτ, πατέρα επτά παιδιών, παρασχέθηκαν αμέσως οι πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα ανακοινώθηκε ο θάνατός του στο νοσοκομείο.

Η εκδοχή των αστυνομικών Αρχών, ωστόσο, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την εκδοχή της οικογένειάς του.

Με τον Σκοτ, ο αριθμός των ανθρώπων που έπεσαν νεκροί από αστυνομικά πυρά φέτος ανέρχεται στους 702. Από αυτούς, αναφέρει η Washington Post, η οποία κρατά δικό της αρχείο, oι 163 ήταν μαύροι.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης