Δεκαπέντε οβίδες που χρονολογούνται από τον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο βρέθηκαν σε παραλία στο νησί Folly που βρίσκεται εντός των ορίων του Τσάρλεστον County, στη Νότια Καρολίνα, μετά το πέρασμα του τυφώνα Matthew.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρειάστηκαν πάνω από 150 χρόνια και ένας από τους πιο βίαιους τυφώνες τα τελευταία χρόνια προκειμένου τελικά να αποκαλυφθούν δεκαπέντε οβίδες του Αμερικανικού Εμφυλίου Πολέμου (1861-1865).

Κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου το νησί χρησίμευσε ως σημαντική περιοχή ανασυγκρότησης για τα στρατεύματα του Στρατού της Ένωσης που είχαν επιτεθεί σε ομόσπονδες δυνάμεις στην περιοχή Τσάρλεστον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά την πρωινή επίσκεψή του στο πλαίσιο μιας πρώτης αποτίμησης των ζημιών που προκλήθηκαν από τον τυφώνα κατά μήκος της παραλίας, ο Richard Beck, πρώην δήμαρχος της πόλης, είδε πρώτος τις μεταλλικές σφαίρες.

«Πρόκειται για μεγάλες σφαίρες από κανόνι», δήλωσε σε δελτίο ειδήσεων τοπικής τηλεόρασης. «Μια οβίδα από αυτές είχε μια ξεχωριστή τρύπα. Δεν ξέρω πολλά για τον Εμφύλιο Πόλεμο, αλλά ξέρω ότι έβαζαν πυροκροτητές για να τις πυροδοτούν την κατάλληλη στιγμή» ανέφερε.

Εκτός από τις τεράστιες καταστροφές και τις μεταλλικές… βόμβες που ξεθάφτηκαν από το παρελθόν, ο τυφώνας Matthew αποδείχθηκε ιδιαίτερα θανατηφόρος, καθώς σύμφωνα με μια πρόσφατη έκθεση, η φυσική καταστροφή προκάλεσε το θάνατο 1000 ατόμων, ως επί το πλείστον στην Αϊτή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης