Σαφείς προειδοποιήσεις προς μεγάλες εταιρείες εμπορίας καυσίμων να βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση για τυχόν «περιπτώσεις δολιοφθοράς από τρίτους» έδωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι την Παρασκευή.

Η Ένωση Εμπόρων Πετρελαίου της Αμερικής (ΡΜΑΑ) ανέφερε ότι το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών «ανησυχεί πως οι τρομοκράτες προσπαθούν να αγοράσουν ή να κλέψουν καύσιμα για να τα χρησιμοποιήσουν στην παραγωγή όπλων μαζικής καταστροφής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΡΜΑΑ επεσήμανε επίσης ότι απέστειλε στα μέλη της σχετικό μήνυμα την Παρασκευή, μετά την προειδοποίηση του FBI η οποία έγινε σε διάσκεψη για την ενέργεια την περασμένη εβδομάδα λίγο πριν από την επέτειο των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον.

Σύμφωνα με την ΡΜΑΑ το FBI προειδοποίησε να είναι σε επιφυλακή αφενός οι έμποροι καυσίμων για πιθανούς άγνωστους «πελάτες», και αφετέρου οι οδηγοί που δεν είναι εξοικειωμένοι με τα οχήματά τους ή οι εργαζόμενοι που αποθηκεύουν καύσιμα σε ασυνήθιστες θέσεις. Το FBI δεν έκανε κανένα σχόλιο για τις πληροφορίες αυτές, ενώ ανώτερος αξιωματούχος της εθνικής ασφάλειας δήλωσε πως δεν γνωρίζει να υπάρχει κάποια κατάσταση «κόκκινου συναγερμού», η οποία να σχετίζεται με τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων.

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης