Αιχμηρή είναι η απάντηση του Υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας να αφεθεί ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους ένας από τους οκτώ Τούρκους αξιωματούχους που έχουν ζητήσει άσυλο στην Ελλάδα.

«Άλλη μία απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες» αναφέρει το τουρκικό ΥΠΕΞ σχολιάζοντας την απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Ανώτατο Δικαστήριο αποφάσισε την Πέμπτη τη μη χορήγηση ταξιδιωτικών εγγράφων στον Τούρκο αξιωματικό, για τον οποίο η ελληνική πολιτεία είχε ασκήσει ένδικο μέσο, όταν του χορηγήθηκε άσυλο από την αρμόδια επιτροπή.

Ο Οζκαινακτσί, συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου με το οποίο οι «8» κατέφυγαν στην Ελλάδα, θα τελεί υπό καθεστώς αυστηρής προστασίας από τις Αρχές και βέβαια δεν θα μπορεί να φύγει στο εξωτερικό, έως ότου εκδοθεί η οριστική απόφαση για τη χορήγηση ασύλου σε αυτόν, δηλαδή μετά τη συζήτηση που θα γίνει στο Ανώτατο Δικαστήριο στις 4 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ:

«Χθες έγινε γνωστό ότι το ελληνικό Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάσισε να απελευθερώσει τον Σουλεϊμάν Οζκαινακτσί, έναν από τους οκτώ πραξικοπηματίες που ζήτησαν άσυλο στην Ελλάδα, καθώς συμμετείχαν στην προδοτική απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου.

»Παρά τους ισχυρισμούς ότι απελευθερώθηκε υπό αυστηρούς περιοριστικούς όρους, η απόφαση έδειξε για άλλη μία φορά ότι δεν ελήφθησαν οι απαραίτητες προφυλάξεις όσον αφορά τον προδότη που συμμετείχε στην απόπειρα πραξικοπήματος και ήταν άλλη μια απόδειξη ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες

»Επιπρόσθετα, οι ελληνικές Αρχές είναι υπό πίεση να ανακοινώσουν ότι άλλοι πραξικοπηματίες θα απελευθερωθούν τις προσεχείς ημέρες. Αυτό δεν μπορεί να εξηγηθεί ως μια απλή εφαρμογή της διάρκειας της κράτησης, όπως υποστηρίζουν οι ελληνικές Αρχές.

»Η ελληνική Δικαιοσύνη έθεσε τις βάσεις για ένα τέτοιο αποτέλεσμα, το οποίο έβλαψε τη συνείδηση των πολιτών, απορρίπτοντας επανειλημμένα τον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών για να κριθούν δημοκρατικά στη χώρα μας.

»Παραμένουμε δεσμευμένοι στον επαναπατρισμό των πραξικοπηματιών και στην εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων στη χώρα μας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης