Της πρότασης του προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) Mάρτιν Σουλτς για τη δημιουργία των Ηνωμένων Πολιτειών της Ευρώπης υπεραμύνθηκε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.

«Συχνά η πολιτική επικρίνεται, διότι υποτίθεται πως δεν έχει οράματα, και τώρα που έχει κάποιος μια ιδέα, συγκεκριμένα την ιδέα την έχει ο Μάρτιν Σουλτς, για το πώς θα εξελιχθεί η Ευρώπη, του επιτίθενται όλοι. Η πρόταση αποσκοπεί στο να καταστεί η Ευρώπη εκπρόσωπος των συμφερόντων των πολιτών της στον κόσμο. Και αυτό είναι πραγματικά κάτι αναγκαίο» τόνισε ο Γκάμπριελ σε συνέντευξή του στο πρώτο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο ARD.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτηθείς για τις δημοσκοπήσεις, σύμφωνα με τις οποίες η ιδέα αυτή δεν βρίσκει ανταπόκριση στους Γερμανούς πολίτες, ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός απάντησε: «Εάν ρωτήσετε τους πολίτες: ”Πιστεύετε ότι η Ευρώπη πρέπει να είναι η φωνή της ελευθερίας, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, του έντιμου εμπορίου, της ειρήνης, του αφοπλισμού, της ανασυγκρότησης και υπέρ της καταπολέμησης της πείνας στον κόσμο;”, τότε μετά βεβαιότητος το 80- 90% θα σας απαντήσει: ”Ναι, το πιστεύω, είναι σωστό”».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης