Αναπάντητα παραμένουν πολλά ερωτήματα σχετικά με τη χθεσινή τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης, όπου σύμφωνα με επίσημα στοιχεία σκοτώθηκαν 36 άτομα και τραυματίστηκαν 147.

Παρότι η τρομοκρατική ενέργεια αποδίδεται στην οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο, προς το παρόν γίνεται λόγος μόνο για «ενδείξεις».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, την επίθεση πραγματοποίησαν τρία άτομα. Ο πρώτος πυροβόλησε εναντίον του πλήθους έξω από το κτήριο των διεθνών πτήσεων, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει συμπλοκή με τους αστυνομικούς. Ο δράστης τραυματίστηκε και στη συνέχεια πυροδότησε τα εκρηκτικά που είχε πάνω του. Στο μεταξύ οι άλλοι δύο δράστες κατάφεραν να μπουν στο κτήριο, όπου πυροβόλησαν κατά πολιτών, ενώ στη συνέχεια προκάλεσαν την έκρηξη του υλικού που είχαν πάνω τους.

Η εκδοχή αυτή, που δημοσιεύεται σήμερα σε κάποιες εφημερίδες και αναπαράγεται από τα κανάλια και τις ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, επιβεβαιώνει τη δήλωση που είχε κάνει χθες τη νύχτα ο νομάρχης Κωνσταντινούπολης περί τριών δραστών.

Το κύριο ερώτημα που διατυπώνεται σχετίζεται με τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο Ατατούρκ. Κι αυτό τη στιγμή που από χθες το πρωί ήταν δεδομένη η αμερικανική προειδοποίηση για τρομοκρατικά χτυπήματα στην Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το βράδυ της Τρίτης παρατηρούνται στην Τουρκία προβλήματα στην πρόσβαση σε κοινωνικά μέσα όπως το Facebook, το Τwitter και το youtube. Η κρατική Υπηρεσία Πληροφορικής και Επικοινωνίας, η οποία είναι αρμόδια για θέματα διαδικτύου, σε σημερινή της ανακοίνωση υπενθύμισε την απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών που επιβλήθηκε χθες το βράδυ. Επεσήμανε, μάλιστα, ότι θα ακολουθηθεί νόμιμη διαδικασία εναντίον όσων αναρτούν στο διαδίκτυο εικόνες από τις χθεσινές επιθέσεις, πράγμα που «εξυπηρετεί τους σκοπούς της τρομοκρατίας».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης