Η αστυνομία της Βοστώνης ανακοίνωσε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης (ώρα Ελλάδας) ότι τρεις ύποπτοι τέθηκαν υπό κράτηση για την βομβιστική επίθεση στο Μαραθώνιο της Βοστώνης στις 15 Απριλίου του 2013, κατά την οποία σκοτώθηκαν τρία άτομα και τραυματίστηκαν πάνω από 200.

Τα διεθνή Μ.Μ.Ε αναμετέδωσαν την είδηση. Λίγη ώρα αργότερα, ένα δεύτερο tweet από την Αστυνομία της Βοστώνης ανέφερε: Μην πανικοβάλλεστε. Δεν υφίσταται δημόσιος κίνδυνος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλα αυτά η αστυνομία επιφυλάχθηκε προς το παρόν να δώσει περαιτέρω στοιχεία για την ταυτότητα των υπόπτων ή για το ρόλο που φέρονται να διαδραμάτισαν κατά την επίθεση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Boston Globe, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ανέφερε πάντως ότι πρόκειται για τρεις φοιτητές, οι οποίοι φέρονται να είχαν επαφές με τον 19χρονο Τζοχάρ Τσαρνάεφ. Μία άλλη πηγή ανάφερε στο ίδιο μέσο ενημέρωσης ότι οι τρεις φέρονται να προσέφεραν βοήθεια στους Τσαρνάεφ «μετά την επίθεση». Οι ύποπτοι φέρονται να κατηγορούνται για «παρακώλυση Δικαιοσύνης», μεταδίδουν αμερικανικά μέσα.

Το Reuters, από την άλλη πλευρά, επικαλούμενο αξιωματούχο της Δικαιοσύνης, μετέδωσε ότι δύο εκ των υπόπτων ήταν συμφοιτητές του 19χρονου Τζοχάρ, στο Πανεπιστήμιο Dartmouth της Μασαχουσέτης και πέταξαν μακριά ένα σακίδιο, όπως τους είχε ζητήσει ο ίδιος. Η ίδια πηγή σημείωσε ότι οι δύο ήταν πολίτες Καζακστάν που παλαιότερα είχαν τεθεί υπό κράτηση, διότι φέρονταν να είχαν παραβιάσει τους όρους διαμονής τους στη χώρα. Ο τρίτος, αναφέρει το Reuters, είναι Αμερικανός πολίτης.

Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχει ήδη συλληφθεί ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ, ενώ ο μεγαλύτερος αδερφός του, Τάμερλαν, ο οποίος επίσης φερόταν ως ύποπτος, σκοτώθηκε σε καταδίωξη κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυροβολισμών.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Διαβάστε επίσης:
Πολλαπλές εκρήξεις στη Βοστώνη, Δευτέρα, 15 Απριλίου 2013

Μακελειό στη Βοστώνη, Τρίτη, 16 Απριλίου 2013

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης