Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι ικανοποιημένος με τις εξηγήσεις που έδωσε η Σαουδική Αραβία για το τί συνέβη στον αγνοούμενο δημοσιογράφο Τζαμάλ Κασόγκι, επαναλαμβάνοντας ωστόσο ότι δεν θέλει να χάσει τις επενδύσεις από το Ριάντ, ενώ είχε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν.

Η Σαουδική Αραβία επιβεβαίωσε το Σάββατο τον θάνατο του Κασόγκι, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν από τότε που εισήλθε στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη τη 2α Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν είμαι ικανοποιημένος από αυτά που άκουσα» δήλωσε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

«Δεν θέλω να χάσω όλες αυτές τις επενδύσεις που γίνονται στη χώρα μας. Όμως θα φθάσουμε στο τέλος της υπόθεσης».

Εξάλλου, ο μεγιστάνας δήλωσε έκπληκτος από το διάστημα του ενός μήνα που ανακοίνωσαν οι Σαουδάραβες για την ολοκλήρωση της έρευνας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι μεγάλη καθυστέρηση, δεν υπάρχει κανένας λόγος για αυτό».

«Έχουμε ανθρώπους στη Σαουδική Αραβία, έχουμε ανθρώπους στην Τουρκία (…). Θα γνωρίζουμε πολλά περισσότερα τις επόμενες ημέρες» διαβεβαίωσε.

Στο μεταξύ, ο σύμβουλος εθνικής ασφαλείας του Αμερικανού προέδρου Τζον Μπόλτον είπε ότι οι ΗΠΑ θέλουν να μάθουν όλες τις λεπτομέρειες για τον τρόπο που σκοτώθηκε ο Τζαμάλ Κασόγκι και ότι οι συνομιλίες επ’ αυτού συνεχίζονται με τις σαουδαραβικές αρχές.

«Θέλουμε να μάθουμε την αλήθεια κι όχι μόνο να μιλάμε. Καταρχάς, πρέπει να μάθουμε γιατί πέθανε. Ποιος τον σκότωσε; Θέλουμε να μάθουμε όλα τα γεγονότα» ανέφερε ο Μπόλτον από τη Μόσχα που επισκέπτεται, όπως μετέδωσε το ραδιοφωνικό δίκτυο Ekho Moskvy.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης