Διμερείς συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Ιορδανίας υπεγράφησαν στο περιθώριο της Τριμερούς Συνόδου Κορυφής Κύπρου-Ελλάδας-Ιορδανίας στη Λευκωσία.

Μετά την κατ’ ιδίαν συνάντηση του Κύπριου προέδρου και του βασιλιά και τις διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών των δύο χωρών, υπεγράφησαν τα ακόλουθα:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Μνημόνιο Συναντίληψης για Οικονομική και Τεχνική Συνεργασία μεταξύ των κυβερνήσεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Χασεμιτικού Βασιλείου της Ιορδανίας. Το μνημόνιο υπεγράφη από τους υπουργούς Εξωτερικών των δύο χωρών.

– Συμφωνία για Αμοιβαία Ακαδημαϊκή Αναγνώριση Προσόντων Ανώτερης Εκπαίδευσης για τη συνέχιση σπουδών σε ιδρύματα ανώτερης εκπαίδευσης. Η συμφωνία υπεγράφη από τον υπουργό Παιδείας της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εξωτερικών της Ιορδανίας.

– Πρωτόκολλο Συνεργασίας στον τομέα της Δημόσιας Υγείας και της Ιατρικής Επιστήμης. Το Πρωτόκολλο υπέγραψαν ο υπουργός Υγείας της Δημοκρατίας και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Μνημόνιο Συναντίληψης μεταξύ των Υπουργείων Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος και του Υπουργείου Γεωργίας της Ιορδανίας για συνεργασία στους τομείς της Γεωργίας και της Αγροτικής Ανάπτυξης. Το μνημόνιο υπέγραψαν ο υπουργός Γεωργίας της Δημοκρατίας και ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης