Η Γαλλία δεν έχει την πρόθεση να «τιμωρήσει» το Ηνωμένο Βασίλειο για την απόφασή του να αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, απάντησε την Πέμπτη ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Ζαν-Μαρκ Ερό, στον Βρετανό ομόλογό του Μπόρις Τζόνσον.

«Δεν θα έχει “cherry picking”» δήλωσε ο Ερό στους δημοσιογράφους, επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα υπάρξει μια Ευρώπη α λα καρτ για τους Βρετανούς. «Δεν πρόκειται να τιμωρήσουμε το Ηνωμένο Βασίλειο, δεν είναι αυτή η θέση της Γαλλίας» συνέχισε ο υπουργός, απαντώντας στον Τζόνσον ο οποίος δήλωσε την Τετάρτη πως το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα δεχθεί να «υποστεί σωφρονισμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν γίνεται λόγος για τιμωρία, «είναι προπέτασμα καπνού που επιτρέπει σε εκείνους που έχουν ταχθεί υπέρ του Brexit να ελαχιστοποιήσουν τον αντίκτυπο στον λαό τους, γιατί βλέπουν πολύ καλά τις αρνητικές επιπτώσεις», απάντησε ο Ερό.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε την Τρίτη πως το Brexit θα σημάνει την έξοδο από την ενιαία αγορά και τάχθηκε υπέρ μιας «καθαρής και ξάστερης» ρήξης με την Ε.Ε., προκειμένου η Βρετανία να ανακτήσει τον έλεγχο της μετανάστευσης.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης