Ιράν για Τραμπ: «Όποιος επιτεθεί στο Ιράν θα το μετανιώσει»

Ιράν για Τραμπ: «Όποιος επιτεθεί στο Ιράν θα το μετανιώσει»
Απάντηση στη διαφαινόμενη σκλήρυνση της στάσης του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν, δίνει ένας ανώτερος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης (IRGG), του επίλεκτου σώματος του ιρανικού στρατού, λέγοντας πως οι απειλές του Αμερικανού προέδρου θα πλήξουν τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες.

«Δεν είμαστε μία φιλοπόλεμη χώρα. Όμως όποιος πραγματοποιήσει στρατιωτική ενέργεια εναντίον του Ιράν θα το μετανιώσει», δήλωσε συγκεκριμένα ο επικεφαλής των Quds, Ισμαήλ Γκάνι, της ειδικής πτέρυγας των IRGG που είναι επιφορτισμένη με επιχειρήσεις εκτός του ιρανικού εδάφους, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Tasnim. «Έχουμε θάψει πολλούς σαν τον Τραμπ και ξέρουμε πώς να αντιμετωπίσουμε την Αμερική», συμπλήρωσε.

Οι Φρουροί της Επανάστασης είναι το πιο ισχυρό σώμα ασφαλείας του ιρανικού κράτους και ελέγχουν ταυτόχρονα μεγάλο μέρος της ιρανικής οικονομίας, επηρεάζοντας σημαντικά τις πολιτικές εξελίξεις στο εσωτερικό της χώρας.

Εν αναμονή της ομιλίας του Τραμπ, όπου θα αναφερθεί στη στάση που θα κρατήσουν οι ΗΠΑ απέναντι στο Ιράν και στο ενδεχόμενο να επαναφέρουν τις κυρώσεις εναντίον της ασιατικής χώρας, ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, Αλί Λαριτζανί, σημείωσε ότι ενδεχόμενη αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα θα σημάνει το τέλος της συγκεκριμένης διεθνούς συμφωνίας, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ο Λαριτζανί, ο οποίος βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη για ένα διεθνές κοινοβουλευτικό φόρουμ, τόνισε επίσης πως μία ενδεχόμενη αμερικανική αποχώρηση από την πυρηνική συμφωνία θα μπορούσε να οδηγήσει σε παγκόσμιο χάος, μετέδωσε το πρακτορείο.

Το Ιράν ελπίζει πως η Ρωσία θα μεσολαβήσει για να επιλυθεί το ζήτημα γύρω από την πυρηνική συμφωνία, δήλωσε ο Λαριτζανί κατά τη συνάντησή του με τον Βιάτσεσλαβ Βολόντιν, τον πρόεδρο της ρωσικής Δούμας, της κάτω βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 13 Οκτωβρίου 2017, 17:52