Στην Κερμανσάχ, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας που επλήγη την Κυριακή από τον ισχυρό σεισμό των 7,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, έφθασε σήμερα ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί.

Ο Ροχανί δεσμεύθηκε ότι ο κράτος θα αντιμετωπίσει «το συντομότερο δυνατό» τα προβλήματα των σεισμόπληκτων περιοχών. «Θέλω να διαβεβαιώσω όσους υποφέρουν ότι η κυβέρνηση έχει αρχίσει να δρα με όλες της τις δυνάμεις και ότι προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό» δήλωσε ο Ιρανός πρόεδρος μόλις αποβιβάστηκε από το αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Κερμανσάχ, 420 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Τεχεράνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, ζήτησε από όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους, τους στρατιωτικούς, τα ιδρύματα αρωγής και τις μη κυβερνητικές οργανώσεις «να βοηθήσουν το Ίδρυμα Στέγασης και να μην προχωρήσουν σε μεμονωμένες ενέργειες» σε ό,τι αφορά στην ανοικοδόμηση.

Το δυτικό τμήμα της Κερμανσάχ, στα σύνορα με το Ιράκ, επλήγη το βράδυ της Κυριακής από τον ισχυρό σεισμό των 7,3R, ο οποίος έγινε αισθητός σε όλο το δυτικό Ιράν.

Σύμφωνα με τις ιρανικές Αρχές, μέχρι στιγμής ο απολογισμός ανέρχεται σε 423 νεκρούς και 7.370 τραυματίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Ιράκ οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους και 336 τραυματίστηκαν από το χτύπημα του Εγκέλαδου.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης