Τρεις αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην Τεχεράνη σήμερα, όπως έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων που ξέσπασαν μεταξύ των δυνάμεων επιβολής του νόμου και μουσουλμάνων Σούφι.

Σε βίντεο που κυκλοφόρησαν στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης σήμερα, καταγράφονται οι συγκρούσεις μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και πιστών των Δερβίσηδων Γκοναμπάντι, ένα τάγμα που ασπάζεται τον σουφισμό. Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα μπροστά από ένα αστυνομικό τμήμα αξιώνοντας την αποφυλάκιση μελών της ομάδας τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ορισμένα στοιχεία που στοχεύουν στη διατάραξη της ασφάλειας και της τάξης χρησιμοποίησαν ένα λεωφορείο σήμερα και σκότωσαν τρεις αστυνομικούς… Οι δολοφόνοι συνελήφθησαν δευτερόλεπτα μετά το έγκλημά τους» δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου της αστυνομίας Σάεντ Μοντάζερ αλ Μάχντι, στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης διακρίνεται ένα λευκό λεωφορείο να πέφτει πάνω σε μια ομάδα περίπου 40 αστυνομικών των μονάδων αντιμετώπισης ταραχών. Το λεωφορείο χτύπησε επίσης πάνω σε αρκετά σταθμευμένα αυτοκίνητα, καθώς επιχειρεί να διαφύγει από το σημείο. Η γνησιότητα του βίντεο δεν μπορεί να διασταυρωθεί.

Το πρακτορείο ειδήσεων Fars μετέδωσε ότι ο οδηγός ήταν σουφιστής. Ανέφερε επιπλέον ότι αρκετοί αστυνομικοί και πεζοί τραυματίστηκαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε άλλα βίντεο φαίνονται οι αστυνομικές δυνάμεις να κάνουν χρήση δακρυγόνων για να απωθήσουν το πλήθος των διαδηλωτών. Σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνονται τραυματισμένοι διαδηλωτές να αιμορραγούν.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Majzooban, που συνδέεται με τους σουφιστές, η αστυνομία άνοιξε πυρ εναντίον ορισμένων διαδηλωτών. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ορισμένους από τους τραυματίες τους συνέλαβαν σε νοσοκομεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης