Μια ποσότητα ενάμιση τόνου κοκαΐνης, κρυμμένη μέσα σε πακέτα που υποτίθεται πως περιείχαν σοκολάτα σε σκόνη, κατέσχεσαν οι Αρχές σε αεροδρόμιο του Ισημερινού λίγο πριν μεταφερθεί στην Ευρώπη, γνωστοποίησε την Τρίτη η αστυνομία.

Αυτά τα «1.500 κιλά κοκαΐνη, αναμεμειγμένα με προϊόντα σοκολάτας», ήταν έτοιμα «να σταλούν στην Αυστρία», εξήγησε η αστυνομία του Ισημερινού μέσω Twitter, αναφερόμενη στην κατάσχεση των ναρκωτικών στο αεροδρόμιο Χοσέ Χοακίν δε Ολμέδο, στη Γουαγιακίλ (νοτιοδυτικά).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι Αρχές στον Ισημερινό, τη χώρα των Άνδεων που θεωρείται διαμετακομιστικός κόμβος της διακίνησης ναρκωτικών αλλά και των προϊόντων που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους, έχει ήδη κατασχέσει εννέα τόνους ναρκωτικές ουσίες από τις αρχές Ιανουαρίου. Επρόκειτο κυρίως για κοκαΐνη και μαριχουάνα.

Η χώρα αυτή, που γειτονεύει τόσο με την Κολομβία όσο και με το Περού -τα δύο κράτη που κατατάσσονται σταθερά στις υψηλότερες θέσεις παγκοσμίως στην παραγωγή φύλλων κόκας, της πρώτης ύλης για την παρασκευή κοκαΐνης- θεωρείται εδώ και χρόνια απαλλαγμένη από όλες τις παράνομες καλλιέργειες.

Το 2017, οι Αρχές του Ισημερινού κατέσχεσαν 98 τόνους ναρκωτικά, εκ των οποίων οι 84 προορίζονταν για τη διεθνή αγορά, έναντι 110,40 τόνων την αμέσως προηγούμενη χρονιά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης