Οι εργαζόμενοι στην ισπανική αεροπορική εταιρεία Iberia ανέστειλαν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις ενάντια στις σχεδιαζόμενες περικοπές θέσεων εργασίας, έπειτα από την αποδοχή των προτάσεων της επιδιαιτησίας, ανακοίνωσαν σήμερα τα σωματεία των πληρωμάτων καμπίνας και εδάφους.

Η ένωση χειριστών Sepla ακόμη εξετάζει εάν θα επικυρώσει με τη σειρά της τη συμφωνία, αλλά προς το παρόν δεσμεύτηκε ότι δεν σκοπεύει να πραγματοποιήσει άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τη νέα συμφωνία, η Iberia θα καταργήσει 3.141 θέσεις απασχόλησης, έναντι των αρχικά σχεδιαζόμενων 3.807 απολύσεων. Επίσης οι περικοπές μισθών που αρχικά είχαν ανακοινωθεί αναμένεται να είναι μικρότερες. Συνολικά, η Iberia απασχολεί 20.000 εργαζομένους.

«Είναι καιρός να πορευθούμε μαζί και να ατενίσουμε το μέλλον και να ζητήσουμε συγγνώμη από τους πελάτες μας τυχόν ενόχληση που τους προξενήσαμε κατά τις περασμένες εβδομάδες», δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Iberia Ραφαέλ Σάντσεθ-Λοθάνο.

Οι εργαζόμενοι είχαν πραγματοποιήσει δύο γύρους κινητοποιήσεων τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, από τους οποίους η ιδιοκτήτρια εταιρεία IAG ανακοίνωσε πως έχανε πολλά εκατ. ευρώ από κάθε ημέρα απεργίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Καθώς η Iberia έχει συσσωρεύσει από το 2008 ένα έλλειμμα 850 εκατ. ευρώ, ο όμιλος IAG σκοπεύει να προβεί σε αναδιάρθρωση του ισπανικού αερομεταφορέα μετά τη συγχώνευση με την βρετανική British Airways.

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης