Ο αριθμός των Ισπανών που είναι καταγεγραμμένοι ως άνεργοι μειώθηκε για πέμπτο συνεχόμενο μήνα τον Ιούνιο, με την απασχόληση στον τομέα των υπηρεσιών να έχει πάρει ώθηση από την έναρξη της τουριστικής περιόδου.

Ωστόσο, περισσότεροι από 4 εκατ. Ισπανοί εξακολουθούν να μην έχουν δουλειά. Η ανεργία μειώθηκε κατά 2,25% τον Ιούνιο σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, ή κατά 94.727 ανθρώπους, δείχνουν τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το Υπουργείο Εργασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπηρεσίες είδαν μια μείωση της ανεργίας χάρη στην έναρξη της τουριστικής περιόδου της τάξης των 61.887 ανθρώπων, ενώ ο κατασκευαστικός τομέας και αυτός της βιομηχανίας μια συνδυασμένη μείωση κατά 25.845.

Ωστόσο, συνολικά 4,12 εκατομμύρια άνθρωποι εξακολουθούν να μην έχουν εργασία και με βάση εποχικά προσαρμοσμένα στοιχεία ο αριθμός των ανέργων παραμένει ουσιαστικά ο ίδιος.

Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που καταβάλλουν ασφαλιστικές εισφορές αυξήθηκε στα 17,3 εκατομμύρια έως το τέλος του Ιουνίου, δηλαδή σημείωσε αύξηση 0,2% από τον Μάιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των ανέργων είχε αυξηθεί τον Ιανουάριο για πρώτη φορά από τον περσινό Οκτώβριο, σηματοδοτώντας το τέλος της χριστουγεννιάτικης περιόδου.
Ο αριθμός των ανέργων άρχισε να μειώνεται εκ νέου τον Φεβρουάριο και έκτοτε σημειώνει κάθε μήνα πτώση.

Τα μηνιαία αυτά στοιχεία για την ανεργία δείχνουν τον συνολικό αριθμό των ανθρώπων που έχουν καταχωρηθεί από το Υπουργείο Εργασίας ως άνεργοι.

Μια συνολικότερη εικόνα της αγοράς εργασίας θεωρείται ότι προσφέρουν τα στοιχεία για την ανεργία του Εθνικού Ινστιτούτου Στατιστικής (INE), τα οποία στηρίζονται σε έρευνα για τον απασχολούμενο πληθυσμό.

Σύμφωνα με το ΙΝΕ, το πρώτο τρίμηνο του έτους το ποσοστό της ανεργίας ανερχόταν σε 23,8%. Το ΙΝΕ αναμένεται να δημοσιοποιήσει τα στοιχεία του για το δεύτερο τρίμηνο στις 23 Ιουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης