Το κυβερνών ισπανικό Λαϊκό Κόμμα (PP) θα διατηρούσε μικρό προβάδισμα, αν και θα το ακολουθούσε από κοντά το φιλικό προς τις αγορές κόμμα των Ciudadanos, σε περίπτωση που διεξάγονταν σήμερα βουλευτικές εκλογές στην Ισπανία, έδειξε επίσημη δημοσκόπηση για την πρόθεση ψήφου που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Το PP θα συγκέντρωνε το 24% των ψήφων ενώ οι Ciudadanos θα γίνονταν η δεύτερη πολιτική δύναμη, με 22,4%, ξεπερνώντας τους Σοσιαλιστές, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικής Έρευνας (CIS).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η στάση των Ciudadanos κατά του κινήματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας βοήθησε να ανέβει αυτό το σχετικά καινούριο κόμμα στην κορυφή πολλών δημοσκοπήσεων.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του CIS, οι Σοσιαλιστές θα κέρδιζαν σήμερα το 22% των ψήφων, ενώ το κόμμα Podemos, που τάσσεται κατά της λιτότητας, θα εξασφάλιζε το 19,6%.

Τα αποτελέσματα αυτά συγκρίνονται με εκείνα προηγούμενης δημοσκόπησης που είχε δημοσιευθεί τον Φεβρουάριο και σύμφωνα με την οποία το PP συγκέντρωνε 26,3% της πρόθεσης ψήφου, οι Σοσιαλιστές το 23,1%, οι Ciudadanos το 20,7% και οι Podemos το 19%.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το PP έχει μειοψηφία στο κοινοβούλιο μετά τις τελευταίες βουλευτικές εκλογές του 2016. Οι Ισπανοί αναμένεται να προσέλθουν και πάλι στις κάλπες γύρω στο 2020.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης